fbpx

A legmagasabban biciklivel!

Az e heti kerékpáros leg-leg-leg epizód az egekbe tör: megtudhatjátok, hogy mi volt a legmagasabb tengerszint feletti pont, ahol ember valaha kerékpározott.

Gil Bretschneider és Peer Schepanski, mindketten németek, a Muztagata csúcs megmászásával 7211 m magasra jutottak. 2009. július 10.-én érték el ezt a teljesítményt, Muztagata a kínai Xinjiang körzetben, a Himalájában található, koordinátái 38.20000°N/75.10000°E.

Gil Bretschneider és Peer Schepanski

Gil Bretschneider és Peer Schepanski

Az expedíció 2009. június 23-án indult 5350 méterről, ahova teherautó szállította fel a két kerékpáros kalandort, 3 nap alatt sikerült 6200 méterre hajtani, ahonnan már döntő részt cipelni kellett a rendkívül széles külsőkkel felszerelt – ma fatbike-ként kapható – masinákat. A mély hóra specializált kerékpárokon ellenben élvezet volt az ereszkedés, elmondásuk szerint a visszaút 90%-át nyeregban abszolválták.

Nem rossz panoráma!

Nem rossz panoráma!

A rendkívül nehéz projekt ötlete már 2004-ben megszületett, a felkészülési pedig fél évtizedet vett igénybe. Az expedíciót – többek közt – az amerikai Yeti kerékpárgyátó szponzorálta.

Az ominózus hegycsúcs

Az ominózus hegycsúcs

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo