fbpx

A kolumbiai Camacho a 2013-as Giro d’Italia első rózsaszínű trikósa!

2013 a kolumbiak éve a profi kerékpársportban… Quintana, Henao és Betancur sikerei után a május 4-én startoló Giro d’Italia rózsaszínű trikóját is a dél-amerikai ország üdvöskéje húzhatta magára először: Angelica Camacho!

Az összetett éllovasnak járó rózsaszínű trikó

Az összetett éllovasnak járó rózsaszínű trikó

Arról nincs információnk, hogy a kolumbiai kerékpársport hangos sikereinek köszönhetően lett-e ezen a vonalon is dél-amerikai a befutó (Nairo Quintana a Baszk Körversenyt nyerte, nagy csatában honfitársával, Sergio Henao-val, Carlos Betancur az ardenneki klasszikusokon villogott), de a képeket elnézve Camacho kisasszony saját erejéből is képes lehetett megszerezni elsőként a Maglia Rosa-t.

A pontverseny élén álló versenyző piros trikója

A pontverseny élén álló versenyző piros trikója

A Giro d’Italia szervezője, az RCS a minap mutatta be a 2013-as verseny megkülönböztető trikóit, az összetett éllovasnak jár a rózsaszín felső, a pontversenyt (gyorsasági hajrák) vezető kerékpárosnak a piros trikó (néhány éve még ciklámen), a hegyi pontverseny éllovasa – tavaly óta – kékben tekerhet, a legjobb 25 éven aluli bringás pedig fehérben.

a hegyi pontversenyt vezetőnek járó kék trikó

a hegyi pontversenyt vezetőnek járó kék trikó

A Maglia Rosa képeinken is látható „top” változata valószínűleg csak Angelicának jár, a címvédő Ryder Hesjedal, Bradley Wiggind, Vincenzo NIbali, Cadel Evans, Scarponi, Basso, Santambroggio, Pozzovivo és a többiek a hosszabb ruhadarabért fognak küzdeni.

A legjobb fiatalnak járó fehér trikó

A legjobb fiatalnak járó fehér trikó

Maradva még kicsit a kolumbiaiaknál, a hírek szerint Quintana a Tour de France-ra készül Valverdével, de Pozzovivo árnyékában (vagy nem is annyira az árnyékában) Carlos Betancur (Ag2R) borsot törhet a nagyok orra alá, A Sky csapatában tavalyhoz hasonlóan Rigoberto Uran és Sergio Henao is helyet kap majd. az Androni színeiben Miguel Angel Rubiano Chavez nyújthat emlékezetes teljesítményt, a kolumbiai ProContinental csapatból pedig Fabio Duarte villoghat,  vagy a szakaszokon Leonardo Duque lehet esélyes.

és a "top", rövidített verzió

és a “top”, rövidített verzió

A trikók bemutatása mellett az útvonallal kapcsolatban is közölt tegnap friss híreket az RCS: a szokatlanul hosszú és hideg tél miatt több tervezett útvonal használhatatlanná vált, ezért számos helyen módosították az itinert.

Giro d’Italia 2013

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo