fbpx

A kerékpárosoknak bejön a Hortobágy

A lelkesedés eddig rekord létszámú kerékpárost hoz a 10. E.ON Délibáb Sportfesztiválra, ugyanis már előzetesen közel 400-an neveztek a Mountain Bike Maraton rövid és hosszú távjaira, illetve a bringatúrára. A létszám pedig nem itt zárul, ugyanis a most hétvégén – július 13-án – megrendezésre kerülő versenyre, még a helyszínen is lehet nevezni!

 Ha pedig az a kérdés, hogy vajon, miért ilyen népszerű ez a verseny? Nos, a kérdésre a válasz, a helyszín különlegességében keresendő. Ugyanis a helyszín a világon egyedülálló, páratlan természeti értéket képviselő Hortobágyi Nemzeti Park, Magyarország legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkja!

_Vidam_kis_csapat

Az útvonalak a pusztán kanyarognak, így menetközben felejthetetlen élményt nyújt a táj növény és állatvilág közvetlen közelsége. Ráadásul sokszor a távok olyan utakon haladnak, amelyeket az év többi részében kizárólag szürke marhák, ménesek, racka juhok, illetve a hortobágyi madarak birtokolnak.

Az idei év újdonsága, hogy az útvonal úgy változott, hogy 95%-ban a pusztán keresztül kell áttekerni, és kimarad az előző évek 20 kilométeres betonos szakasza, tovább fokozva ezzel az élményeket.

Mind a 42 és 23 kilométeres távok lehetőséget adnak, hogy a versenyzők betekinthessenek ebbe a különleges világba.

Azonban még mindig van egy újdonság, ami szintén emlékezetessé teszi ezt a napot. Az esemény 10. születésnapjának alkalmából idén először a futók és a Mountain Bike Maraton résztvevői különleges ajándékot kapnak, egy a pusztához illő hangulatot árasztó, kendermadzagon lógó fából készült érmet.

Ha pedig ennyi információ nem elég vagy még nem neveztél, de most már nagyon szeretnél, minden információt megtalálsz a www.futanet.hu weboldalon!

Találkozzunk a 10. E.ON Délibáb Sportfesztiválon, július 13-án (szombaton)!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo