fbpx

A junior Varró Gergely nyerte a Tarján Kupát

Okos versenyzéssel a KSI junior versenyzője, Varró Gergely nyerte Molnár István (Bianchi) előtt a nyolcadik alkalommal rendezett Tarján Kupát Salgótarjánban.

tarján_kupa_3

A Salgótarjáni HKE által szervezett eseményen egyre nő az indulók száma, idén már 260-an neveztek a 40 fokos rekkenő hőség ellenére is. A város főteréről induló 27 kilométeres kör még akár UCI-kategóriás kerékpárverseny pályájaként is tudna funkcionálni 5-6 ismétléssel, a hazai mezőnynek csak három karikát kellett teljesíteni a Salgótarján – Mátraszele – Kazár – Salgótarján útvonalon.

tarján_kupa_4

A szinte síknak számító, enyhén emelkedő, lejtő terepet egy 2,5 kilométeres mászás töri meg a cél előtt 5 kilométerrel, ami az amatőr pelotonban már az első körben szelekciót okoz, a harmadik kör végére pedig rendesen elfogyott a mezőny. Idén egyébként külön rajtoltak egyes kategóriák, például az idősebbek és a hölgyek is, többek véleménye szerint jobb lett volna utóbbiak együtt indítása a 81 kilométeres távon.

tarján_kupa_2

A mezőnyben főleg a Bianchi versenyzői és a juniorok voltak benne a legtöbb akcióban, azt is ki kell emelni, hogy a hazai amatőr mezőnyhöz képest a Bikeexpress és a KSI fiataljai kezelik a legjobban a kerékpárt, látszik, hogy tanítják őket erre, amire mindenkinek szüksége lenne, aki elkezd bringázni. Szerencsére a kör végén „magasodó” 2,5 kilométeres emelkedő rostálta a sorokat, így egyre tisztult a kép.

tarján_kupa_5

Papíron talán a Bianchiból Molnár István számított a legesélyesebbnek, csapattársával Kis Gergellyel benne is voltak a szökésekben, de egyetlen elmenés sem tudott jelentős előnyt kiharcolni. Molnár talán jobban járt volna, ha erős csapattal a háta mögött tartalékol az utolsó emelkedőre, mert így az utolsó támadás nem bizonyult átütő erejűnek, ketten is vele tartottak az utolsó 5 kilométeren és Varró, aki addig eltette a kereket a mezőnyben, frissebb és gyorsabb volt a hajrán, megelőzve Molnárt és a szlovák Kamil Juhaniak-ot.

Teljes eredménylista: 8_tarjan_kupa_2013

Fotók: Lőrincz Bence és Bernard László

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo