fbpx

A 27,5” szentesítve – a Specialized is…

Jóformán már csak az amerikai Specialized volt az egyetlen igazán jelentős gyártó, amely nem rukkolt még elő 27,5” kerékméretű mountain bike-kal. Eddig.

Curtis Keenes prototípus bringája

Curtis Keenes prototípus bringája

Nem sokkal azután, hogy a konkurens Cannondale az év elején bemutatta Jerome Clementz 27,5-es enduró prototípusát, a Specialized háza tájáról is készült egy kémfotó, amely az Enduro Mountain Bike Magzine oldalán látható Curtis Keenes 27,5-es Stumpjumper FSR EVO prototípus gépéről.

Érdekesség, hogy a Rock Shox új RS1 villáját is egy Speci-kémfotón láttuk először, az upside-down villa költséghatékony megoldás a 3 kerékméret piacán, hasonlóan a Lefty-hez...

Érdekesség, hogy a Rock Shox új RS1 villáját is egy Speci-kémfotón láttuk először, az upside-down villa költséghatékony megoldás a 3 kerékméret piacán, hasonlóan a Lefty-hez…

Bár nemrég a Specialized bejelentett 27,5-es gumikat (Fast Track, Ground Control, Butcher), akkor még cáfolták, hogy ezeket hamarosan követik a kerékpárok is. A felvétel közzé tétele után azonban kár tagadni, úgy tűnik, tényként kezelhetjük, hogy előbb-utóbb gyártósorra kerülnek a Stumpjumper FSR Expert Carbon Evo 27.5″ és a Stumpjumper FSR Comp Evo 27.5″ bringák.

Mindemellett a Specialized kitart a „Nagyobb jobb”-filozófia mellett, a fókuszt továbbra is a 29-es mountain bike-okon tartják majd, de az új modellekkel ki szeretnék elégíteni a piaci igényeket, hiszen a 27,5-es kerékméret egyre népszerűbb a trail és az enduró szektorban. Az új bringák már április közepétől megjelenhetnek, hasonló áron, mint a 29-es megfelelőik.

(forrás: http://enduro-mtb.com/en/)

A széria gépek immár gyári fotókon:

full_Specialized_Stumpjumper_EVO_Carbon_650b_275_498895

Expert Carbon EVO: FACT 9m carbon/M5 alu (hátsó háromszög) váz, RockShox Pike RC villa, FOX Float CTD AUTOSAG rugóstag, Shimano XT fékek, SRAM X01 11 hajtás, 650b Specialized 142+ Roval Traverse kerekek.

full_Specialized_Stumpjumper_EVO_Comp_650b_275_446885

Comp EVO: M5 alu váz, RockShox Revelation RC3 villa, FOX Float CTD AUTOSAG rugóstag, Shimano Deore fékek, SRAM X7/X9 2×10 hajtáslánc, 650b Specialized 142+ Roval Traverse kerekek.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo