fbpx

76 grammos kerékpáros cipő a profi mezőny igáslovától (videó)

hanseeno_3Az ausztrál Adam Hansen leginkább a zsinórban befejezett nyolc háromheteséről híres, a technokrata kerékpársport rajongókat azonban minden bizonnyal jobban érdeklik egyedülállóan könnyű cipői…

A Lotto-Belisol 33 éves versenyzője a pályán kívül sem mindennapi figura, korábban például csapatának logisztikai számítógépes programot tervezett az utazások egyszerűsítésére.

hanseeno_2

Az alábbi videóban arról mesél, hogyan születtek meg a hiperkönnyű, egyedi cipői. Hansen lábformája eltér kicsit a normálistól, a csatos cipők nyomják a lábfejét, sokáig egy három tépőzáras DMT-t használt, mert csak azt tudta rendesen rögzíteni.

hanseeno

Miután beszüntették a számára ideális kerékpáros cipő gyártását, gyakorlatilag kényszerből fejlesztette ki saját lábbelijeit, melyek teljesen karbon-kevlár anyagból készülnek, minimalista designnal, követve a láb formáját. Mivel abszolút versenyzésre tervezte, extrém merev, nincsenek járást segítő kiegészítő elemek, csak a legszükségesebb alkatrészek.

A cipők hihetetlenül könnyűek, az immár rendelésre is készített (egyébként 2000 eurós) csuka mindössze 95 grammot nyom , a legkönnyebb Hansen által használt modell 76 grammos volt. Hansen hozzáteszi, hogy a rászerelt stopli, több mint a cipő tömegének a fele. Egy átlagos bringás lábbelihez képest így párral számolva már közel fél kilót nyerhet a tulajdonosa, ami igencsak figyelemreméltó, nem beszélve a “vizuális sokkról”.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo