fbpx

34 bajnoki érem és az “Év pályacsapata” cím az idei mérlege a BVSC-nek

A BVSC Kerékpáros Szakosztálya 2009. december 13-án tartotta hagyományos év végi bankettjét. Az összejövetelen a versenyzők éves teljesítményének értékelése mellett a pályabajnokság módosított jegyzőkönyve alapján új korcsoportos bajnokokat is avattak.

BVSC_1

A BVSC Szőnyi úti sporttelepének tanácstermében 52. szezonját zárták a vasutas kerékpárosok. Pataki Ibolya szakosztályvezető, vezetőedző megköszönte a csapat szponzorainak a támogatást, értékelte az évet, majd a versenyeredmények alapján kihirdette a 2009-es szakosztályi rangsort. A csapat kerekesei idén az MKSZSZ bajnoki rendszerén belül 9 korcsoportban megszerezhető összesen 282 érem (arany, ezüst és bronz) közül 34-et gyűjtöttek be, ebből pedig 16 bajnoki arany volt. A bajnoki rendszerben részt vevő 31 csapat közül 2009-es teljesítménye alapján a pálya szakágban idén az év csapata lett a BVSC.

BVSC_2

Egy nem mindennapos aktus is szerepelt a programban. A doppingvétségért két évre eltiltott Támer Kolost az MKSZSZ megfosztotta pályabajnoki címeitől, így öt számban hivatalosan a korábbi ezüstérmeseké lett az elsőség. Ennek jóvoltából a BVSC négy újabb bajnoki címhez jutott, az érmek és a bajnoki mezek hivatalos átadására pedig az évzáró szakosztályi beszámoló keretein belül került sor. A Magyar Kerékpársportok Szövetsége részéről Tarapcsák Péter alelnök adta át a díjakat. A 2009-es év ifjúsági sprint- és keirin bajnoka így immár hivatalosan is Juhász Balázs lett, míg az ifjúságiak scratch és 3000 méteres futamában Hartmann Józsefnek jutott a cím.

BVSC_3

Ezzel a versenyek során nyújtott éves teljesítménye alapján a csapatban első szezonját záró Hartmann József lett a BVSC házi pontrangsorának győztese, mögötte a második helyen Solymosi Márton, míg harmadik helyen Hazai Boglárka végzett.

BVSC_4

Szó esett néhány különleges eredményről is. Az idén első alkalommal megrendezésre kerülő bringapoló országos bajnokságon a BVSC csapata lett a versenyszám első nemzeti bajnoka, a Hatalyák Attila–Németh Dorián–Papp Krisztián trió jóvoltából. Hazánkban szintén először került sor női elit csapatsprint bajnokságra, ahol a Hazai Boglárka–Bálint Katalin páros lett a győztes. A kezdők pályabajnokságában a mezőny legfiatalabbika, a mindössze 11 éves Hajdú Máté Olivér a korcsoport számára kiírt mindhárom versenyszámban legyőzte idősebb ellenfeleit, így összesen három aranyat szerzett. Az U23-asok között Halász Viktor egy nem sokkal a bajnokság előtt elszenvedett lábtörésből felépülve szerzett egy ezüst- és egy bronzérmet. Végül a csapat master versenyzője, Szilágyi Sándor az idei manchesteri master pálya Eb-n a 750 méteres állórajtos időfutamban a 16. helyen zárt a 45-49 évesek korosztályában.

BVSC_5

Az értékelést követően bankett és állófogadás keretein belül vettek búcsút a jelenlévő versenyzők, szülők, kerékpáros szakemberek, támogatók és sajtósok a 2009-es kerékpáros szezontól.

A BVSC Kerékpáros Szakosztálya a weben: www.bvsccycling.hu

Letölthető dokumentumok:
– A BVSC bringásai által 2009-ben szerzett bajnoki érmek táblázata

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo