fbpx

2500 túrázóval nyitott a Tour de Balaton

Rekord számú résztvevővel zajlott a hétvégi McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton, a Nyitott Balaton program és a szezon legnagyobb kerékpáros tókerülő túrája. Május 2-án, a balatonföldvári kikötőből rajtoló túrák érdekessége, hogy egyéni tempóban és vezetett csoportokban egyaránt tekerhettek a bringások a Balaton körül 206, 146, 86, 32 vagy 6 kilométeres távokon.

Rajt

Rajt

A változékony időjárásnak köszönhetően a korai rajtok még szitáló esőben indultak, de délután már napsütésben és kellemes melegben értek célba. A Tour de Balaton újítása, hogy az öt távon összesen huszonöt túravezetőhöz csatlakozhattak azok, akik felvezetést igényeltek, de egyéni tempóban is bárki útnak indulhatott. A legtöbb résztvevő kihasználta az egyéni haladás adta lehetőségeket. Ehhez nyújtott segítséget a Balaton körüli, összesen hét frissítőpont, hosszú nyitva tartási idővel és bőséges kínálattal.

A leghosszabb távok, a Balaton_206 és a Balaton_146 összesen 902 túrázóval, reggel 6 órakor rajtolt Balatonföldvárról, majd Tihanyig azonos útvonalon rótták a kilométereket. A 146 kilométeres táv ezután kompozással tarkított útvonalon ért vissza a célterületre – a leggyorsabbak már délután 11 órakor. Utánuk érkezett be a 206 kilométeres túra egyéni tempójú élbolya is, akik már 13 órakor a célban voltak. A vezetet túrázók első bolya fél 6-kor érkezett be, majd ezt követően, nagyjából fél órás időközökkel, csoportosan gurultak célba a túrázók, egészen este 9-ig.

Komp átkelés a Balaton 86-on

Komp átkelés a Balaton 86-on

Akiknek az egész napos túra még túl nagy kihívást jelentett, azok a legnépszerűbb távon, közel ezer bringás társaságában, a 10 órakor induló a Balaton_86 túrával kerülhették meg a Balaton keleti medencéjét. Az útvonalnak számukra is része volt egy komp átkelés, azonban ők Szántódról utaztak Tihanyba. A népes mezőny három teljes kompot töltött meg bringákkal és bringásokkal. Ez a túra is kisebb csoportokban érkezett a célterületre délután 14-17 óra között.

Népszerű volt a kisebb, 32 kilométeres túra is, amelyet kifejezetten a családoknak szántak a szervezők. A kényelmes tempójú túrát fél ezren választották, néhányan család egészen kicsi gyerekekkel indult útnak. Féltávnál a frissítés mellett még egy rövid csacsi-simogatásra is jutott idő Rádpusztán. A legrövidebb, 6 kilométeres táv a legkisebbek igényeihez szabottan Balatonföldváron belüli útvonalon vezetett végig közel száz csöppséget.

Élmény

Élmény

A Balaton_86-on elindult a frissen az A-csoportba feljutott jégkorong válogatott csatára, Benk András is. „A biciklizés jó levezetés volt a krakkói világbajnokság után,” mondta András. „Az pedig külön jó pont, hogy végre a családdal tölthetünk el egy sportos napot. A balatoni tájakon való kerekezést szerintem legalább egyszer minden bringásnak ki kell próbálnia.

Ebben az évben jótékonysági bringás követek is feltűntek az indulók között, akik piros fehér „Tekerek, segítek” feliratú pólóban a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára gyűjtöttek adományokat. Az így befolyt összeget az Alapítvány a Pécsi Gyermekklinika területén létesülő két családi szoba berendezésére fordítja, ahol a szülők komfortos körülmények között lehetnek együtt a gyermekükkel a kezelések ideje alatt.

Teljesítmény - díjaztuk!

Teljesítmény – díjaztuk!

További információk és a túráról készült képek: www.tourdebalaton.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo