fbpx

2017 WorldTour csapatai: Dimension Data – fura, de majdnem lemaradtak

Napjaink legsikeresebb sprintere, Mark Cavendish érkezésével 2016-ban kiváló eredményekkel debütált a Dimension Data a WorldTourban, ennek ellenére rezgett kicsit a léc a 2017-es licencet illetően.

15196033_952124348255247_5628648369531308916_o

Az Afrika felzárkóztatását célzó jótékonysági akcióiról is híres dél-afrikai csapat 2013-tól Pro Continental státuszban versenyzett, idén pedig Cavendish-sel már a WorldTour-ban találta magát, alanyi jogon indulva a nagy körversenyeken. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Tour de France egyik legsikeresebb csapata volt, 5 szakaszsikerrel (Cavendish 4, Cummings 1). Meglepő, de a jó statisztikához még ez is majdnem kevésnek bizonyult…

Jótékonysági kerékpár akciók Afrikában

Jótékonysági kerékpár akciók Afrikában

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ranglista pontszámítási rendszerében meglehetősen kis súllyal esnek latba a szakaszsikerek, márpedig a Dimension Data-nak főleg ilyen győzelmei voltak 2016-ban. Hiába tűnt úgy, hogy egész évben villogtak (nem csak úgy tűnt, így is volt), pontok szempontjából ez nem annyira mutatkozott meg. Összetett jó eredményt kevesebbet jegyeztek, Steve Cummings a brit kört nyerte, Cavendish a katarit.

Mark Cavendish

Mark Cavendish

Szerencsére a vészharang

továbbra is Cervelo bringákon

továbbra is Cervelo bringákon

okat feleslegesen kongatták az ősszel, a licencek elbírálása után maradt a Dimension Data a WorldTourban, és nagyjából maradtak a keretet meghatározó versenyzők is, Cav, Cummings, Booasson Hagen. Érzékeny veszteség talán a kiváló csapatember fehérorosz Kanstantsin Siutsou, aki a Bahrain-Meridához igazolt, az erősítések között Ben King (a Cannondale-ből) a “legnagyobb király”.

Versenyzői keret 2017-re:

 

Fotók: Dimension Data

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo