fbpx

Sajátítsd el játékosan az idegen nyelvet!

Az idegennyelv-tanulás sosem egyszerű, főként, ha a gyermek még csak most kezd ismerkedni vele. A nyelvtani szabályok, igeidők és a szótanulás kissé unalmas lehet, ami elveheti a gyerek kedvét az idegennyelv-tanulástól. Ha pedig már kezdetben problémák akadnak, a lemaradást még nehezebb behozni és újból felvenni a ritmust. Azonban a nyelvi játékok nem csupán kiváló szórakozásra adnak lehetőséget, de remekül fejlesztik és gyakoroltatják a nyelvtudást.

Készülj rendszeresen!
Akárcsak a többi tantárgynál, úgy az idegen nyelv esetében is érvényes, hogy a tanulás sokkal egyszerűbbé válik, ha naponta csak egy fél órát is, de foglalkozunk vele. Ugyanis a napi 20-30 perc gyakorlás sokkal hatékonyabb, mint mikor dolgozat előtti napon a hatalmas információmennyiséget próbáljuk befogadni.

Ha pedig unalmasnak találjuk a magolós szótanulást, a nyelvtani szabályokat, vagy csak egy kis kikapcsolódásra vágyunk, válasszunk nyelvi játékokat, amelyek a szórakoztatás mellett nyelvi tudásunkat is fejlesztik. Ovisok és kisiskolások számára tökéletes lehet a Scrabble nevű szókirakó vagy a memóriajátékok, ha pedig nagyobbak számára keresgélünk, a különféle társasjátékok között biztosan ők is megtalálják a számukra legmegfelelőbbet. Angol és német nyelvi játékokért nézz körül a Játékliget kínálatában!

Beszélgessetek!
A gyermekek számára nagyon fontos szüleik véleménye, hozzáállása egy adott dologhoz. Ha a gyermek azt látja, hogy a szülőnek fontos a nyelvtanulás, akkor valószínű ő is pozitívan áll majd hozzá. De az is sokat segíthet, ha beszélgetünk a nyelvtanulás fontosságáról, mesélünk érdekességet az adott országról, vagy esetleg megosztunk ezzel kapcsolatos személyes tapasztalatokat, történeteket.

Legyen családi program a nyelvtanulás!
Életünk során általában sikerül megismerkednünk legalább egy idegennyelvvel és elsajátítani annak alapjait. Azonban az iskolapadból kikerülve, ha a munkánk nem kívánja meg, ez a tudás folyamatosan kopik, elhalványul olyannyira, hogy egyszer csak elfelejtjük.

A gyermekünkkel való közös idegennyelv-tanulás kiváló lehetőséget teremt arra, hogy mi magunk is felelevenítsük a tanultakat. Hagyjuk, hogy a gyerek saját maga mondhassa el a tanult szabályokat, a szavak jelentését, hiszen ez amellett, hogy örömet okoz számára, sokkal hatékonyabb is. Ugyanis a tanítás során jobban rögzülnek az információk, így gyorsabban és könnyebben megjegyzi a tananyagot. Az pedig csak hab a tortán, hogy ez egy kiváló lehetőség arra, hogy minőségi időt töltsetek el együtt. Sőt érdemes akár közösen megnézni egy filmet, egy mesét a tanult nyelven, ami egyben egy kiváló családi program is lehet.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo