fbpx

MITAS – Országúton sem fogunk benne csalódni

A Mitas kapcsán általában a terep vonal jut eszünkbe, de országúton is komoly, versenyzésre alkalmas modellekkel rendelkezik a cseh gyártó, melyek a monti gumikhoz hasonlóan kiváló ár-érték arányon érhetőek el.

Júliusban az Eurobike után bemutattuk a 2019-es Mitas újdonságokat, ahol főként az új mtb külsőkről írtunk, most pedig a teljes országúti paletta kerül terítékre.

Érdekes, hogy a Mitas márkanév hallatán többnyire az mtb gumik és a verhetetlen árú cyclocross külsők jutnak eszünkbe, pedig a cseh gyártó országúti fronton is jelen van, ráadásul elég komoly modellekkel. Ennek oka valószínűleg csupán annyi, hogy a monti és CX vonalon hatékonyabb a Mitas marketingtevékenysége. Az országúti gumijaikat sem csak amatőr bringások használják, vannak szponzorált csapataik, melyek közül pl. a V4-en láthattuk a CK Příbram Fany Gastro-t.

Az országúti szegmenst egyelőre 3 modell különféle típusaival fedi le a Mitas, találunk köztük az olcsó hétköznapi használatra valótól a szélesebb túrázós modellen keresztül a versenyhasználatra tervezettig mindent.
A Mitas klasszikusa a Syrinx elérhető Racing Pro és Classic verzióban is. Az Elite szinthez tartozó Racing Pro felépítéshez 127 TPI-s szövetsűrűség, hajtogatható perem és Silica Medium Compound gumiösszetétel párosul. Ráadásul megkapta az új Weltex+ technológiát is, melyről tudni érdemes, hogy egy rendkívül tartós gumírozott szövet, magas sűrűségű polimer szálakkal, mely a teljes külsőgumit védi. Magas rugalmassága és elhanyagolható tömege révén növeli a kopással szembeni ellenállást, melyet elsősorban a carbon felnik pereme okoz. És a védelmi technológia ellenére is 23-as méretben mindössze 230, 25-ösben pedig 240 grammot nyom a Syrinx, amivel a piacon található külsők között elég jó helyen szerepel. Az ára pedig kifejezetten baráti, 7990 Ft-ért juthatunk hozzá a Racing Pro modellekhez.

A Syrinx Classic változata jó választás lehet városi használatra vagy hétköznapi bringákra, a 2990Ft-os fogyasztói árért 22 TPI-s szövetsűrűsséget, egyszerűbb Road Compund gumiösszetételt és drótperemet kapunk, emellett több színben elérhető: a 23 mm-es fekete, piros és kék oldalfallal, a 25 mm-es széles pedig fekete és krém oldalfallal kapható.

A kifejezetten verseny modell Phoenix csak 23-as méretben és Racing Pro kivitelben készül, melynek paraméterei megegyeznek a Syrinx-nél bemutatottakkal azzal a különbséggel, hogy a Phoenix kapható normál Weltex és Weltex+ verziókban is. A különbség a két technológia között, hogy míg a Weltex+ a teljes gumit védi, addig a Weltex csak a peremeket többnyire a karbon felnik okozta kopástól. Természetesen ez a külsők tömegében is megmutatkozik, a Weltex+-os verzió 240 gramm, a Weltex-es pedig 10 grammal könnyebb. Érdemes még megemlíteni, hogy a Phoenix-nél is van színválaszték, 3 színben elérhető az egyszerűbb védelemmel rendelkező változat, míg a Weltex+-os csak feketében vehető meg. Az árak ennél a modellnél sem szálltak el, sőt elgondolkodtató, hogy ennyiért hogyan képesek adni ilyen paraméterekkel rendelkező külsőket, a Weltex változat ára 7490 Ft, a Weltex+ pedig 7990 Ft-ba kerül.

Az Arrow-t egyesek hobbi külsőnek neveznék, de valójában nem az. Inkább mondanám azt, hogy azoknak készül, akik a szélesebb országúti gumikat szeretik (sok profi megy széles külsőkkel). Ugyanúgy csak Racing Pro kivitelben érhető el, mint a Phoenix, mindkettő védelmi technológiával (Weltex és Weltex+) megvásárolható és az áraik is nagyon hasonlóak. A Weltex+-os változat tömege 25-ös méretben 250, 28-asban pedig 290 gramm, a csak peremvédelmes verzió pedig 10, illetve 20 grammal nyom kevesebbet. Akárcsak a másik két modellnél a Weltex+ ára 7990 Ft, a sima Weltex-é pedig 7490 Ft.

[message_box title=”” color=”blue”]2015-ben tűnt fel a MITAS márkanév a kerékpár gumik piacán, előtte Rubena néven volt jelen, a névváltásra a márkát tulajdonló cégcsoport márkanév-egységesítési törekvése miatt volt szükség, természetesen a termékek minősége nem változott. Jelenleg a MITAS a Trelleborg Csoport tagja, ami egyike Európa vezető gumiipari termék gyártóinak, szinte mindenhez készítenek gumiabroncsot. A gyártás is Európában történik, Csehországban és Szerbiában vannak üzemeik, ez nekünk magyaroknak jó hír, mert a távol-keleti konkurenciákkal szemben sokkal kedvezőbb a termékek elérhetőségének időintervalluma.[/message_box]

További információk:
www.mitas.co.hu
Mitas Hungary Facebook

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo