fbpx

Gepida 2019 – Új termékcsaládok, új modellek és e-országúti

Az elektromos kerékpárjairól híres magyar márka, a Gepida az Eurobike-on bemutatta 2019-es kínálatát, melyben bőven akadt újdonság, jövőre egyre több modell lesz rejtett akkumulátoros, új modellcsaládokkal találkozhatunk és egy prototípus e-országútit is kiállítottak.

 

A Gepida egy üde színfoltja a magyar kerékpárgyártásnak, már évekkel ezelőtt komoly e-bike fejlesztésbe kezdtek, melynek eredményeképpen mára hihetetlenül sok modellel rendelkeznek, amiket főképpen nyugat-Európában értékesítenek. Az Eurobike-on is csak pár hagyományos kerékpárt találtunk, viszont e-bike-ból a tavalyi évhez hasonlóan bőven volt választék, lényegében minden felhasználási területre kínálnak elektromos rásegítéses kerékpárt. Nézzük mi változik jövőre:

A tavaly bemutatott Asgard Pro XT Powertube-nak megszületett a kistestvére, melynek váza megegyezik a csúcsmodellével, szintén integrált akkumulátor (Powertube) kialakítású, viszont a költséghatékonyabb SLX szettel szerelik és az Asgard SLX 10 Powertube névre hallgat.

A trekkingfelhasználásra tervezett Alboin-ok megújulnak jövőre, modernebb, letisztultabb vázat fejlesztettek nekik a Gepidánál. Az akkumulátor alsó részénél megfigyelhető egy új elem (mint szinte az összes 2019-es Gepida e-bikenál), ami azt a célt szolgálja, hogy az akku tökéletesen illeszkedjen a váz formavilágába. Ezenkívül készül Alboin Pro változat is, ami az Asgard-hoz hasonló módon Powertube kialakítású és ezt a modellt is SLX szettel szerelik. A Gepida gondolt a nőkre is és az összes modell elérhető női és férfi változatban egyaránt.

Új modellcsalád a Fastida, mely a városi-, trekking vonalat erősíti. Sárvédővel, csomagtartóval, világítással felszerelt e-bike-ok, melyekkel akár a tömegközlekedést is leválthatjuk, de hétvégi túrákra is bátran mehetünk nyergükben. Ebben a családban is lesz Powertube-os, teljesen integrált akkumulátoros változat, tehát aki nem szeretné, hogy látszódjon az akku, bátran választhat Fastida bringák közül.

A trekking-, krossz felhasználásra szánt Berig modellek is megújulnak 2019-re, a vázat újratervezték és több felszereltséggel és színben lesznek elérhetőek. A széles gumijaival könnyebb terepen is bátran használhatjuk őket, de akár városban is megállják a helyüket mivel minden szükséges kiegészítővel felszereli őket a Gepida.

Az Asgard mellett a Sirmium is terephasználatra született, ráadásul 2019-re teljes ráncfelvarráson esett át, a színek kifejezetten ütősek lettek, pl a képen látható Pro Deore modell ezzel a kékkel a “nekem kell” kategóriába tartozik.

Az Eurobike-on csak a régi Legio-t láttuk kiállítva, de megtudtuk, hogy lesz Legio Pro verzió is erősebb és integrált akkumulátorral. A Nedao e-cruiser sem tűnik el a kínálatból, továbbra is kapható lesz Nexus agyváltóval, akárcsak a kisméretű városi bringa Pugio.

Lesz még pár új név is a 2019-es palettán, mint pl a Bonum, Crisia, Turisind, de valójában ezek a modellek eddig is léteztek csak más néven futottak.

A végére hagytam egy érdekességet, az idei Eurobike-on a nagyobb gyártók jelentős része megjelent egy elektromos rásegítéses országútival. A Gepida, mint e-bike specialista sem maradt ki ebből a trendből, ők is kiállítottak egy e-országútit, ami még prototípus stádiumban volt, tehát felszereltségét nem feltétlenül kell nézni, viszont a kerékpáron található technikai megoldások elég biztatóak. Az akkumulátort teljesen integrálták az alsócsőbe és a kicsit vastagabb, elnyújtott formájú nyeregvázcsővel kombinálva inkább hasonlít egy arányos hagyományos országútira, mint egy e-bike-ra. Ami még tetszett rajta, az az integrált nyeregcsőbilincs, végre olyan helyen van a csavar, ahol könnyű hozzáférni.

További információkért keresd a forgalmazó honlapját.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo