fbpx

Földrengéseken át vezet az idei utolsó maraton – MEGAFON FÖLDRENGETŐ MTB

A Nógrád megyei Ilinyben lesz a hegyikerékpárosok idei utolsó hazai maratonversenye. A szezonvégi levezető futamok két rövid távját a bringázással most ismerkedők is könnyen teljesíteni tudják. Az esemény szervezésébe a megyei rádióadó, a Megafon is beszállt.

2015 az ilinyi nép számára megrázóan indult: január elsején reggeltől estig összesen négy földrengést is kibírtak. Aztán a faluházban úgy döntött a népképviseleti bizottság, hogy ennek emlékére visszarengetik a földet. Így történt, hogy azóta minden évben futóverseny dübörög a cserháti tájon. Hogy idén az eddigieknél nagyobb legyen a földmozgás, elhívták Magyarország hegyikerékpárosait is.

A Megafon Földrengető XCM szeptember 15-én 14:30-kor rajtol el, amelynek 16 és 32 kilométeres távját a gyakorlott bringások mellett azok is teljesíteni tudják, akik csak a kocsmáig járnak két kerékkel. A kerékpáros pálya a legutóbbi 4 földrengés epicentrumain halad keresztül, végig erdei és földutakon.

A megye rádiója, a Megafon komoly anyagi támogatással járul hozzá a bringamaraton futamaihoz. Ezért is lehet, hogy a legjobb célbaérkezők pénzdíjazást kapnak ezen a versenyen.

Aki benevez a Megafon Földrengető XCM-re, névre szóló rajtszámot, frissítőt és ilinyi gulyáslevest is kap, az előnevezők pedig Földrengető pólót húzhatnak magukra a verseny után.

A nevezés itt kezdődik: https://iliny.hu/HU/2-112/Foldrengeto-Terepduatlon-es-Montimaraton-
2018

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo