fbpx

Trans Germany: 7 fok némi esővel

Keményen gyűrik a kilométereket a Trans Germany MTB megamaratonon a Merida team-CST Bikemag HUN bringásai, név szerint Adorján Sándor, Kis József, Mikula Gábor és Tarján Tamás. Közben a papírforma beigazolódni látszik: nyár ide vagy oda, Németországban ilyenkor sem lehet megúszni egy többnapos versenyt némi hideg és csapadék nélkül.

trans2_1


Mikula Gábor beszámolója következik a 2. és 3. etapról:

2. szakasz, 2009. június 22. – Frammersbach-Bischofsheim (82,9 km / 2030 m szint)

Ma taktikát változtattunk. Mindenki menjen, ahogy tud, ne tartsuk vissza Józsit. Bevált a dolog, hiszen TT ott jött meg, ahol tegnap. Józsi és Sanya elindult „pontvadászatra” de Sanya sajna defektet kapott a 70. kilométernél, két patron és pumpálás tarkította a végére az utazást. Ez a 37. helyre lett elég, ami persze legalább két-három hellyel rosszabbat jelent, mintha nem történt volna semmi. Józsi pedig 63. lett 3:36-os idővel. A magam részéről majd’ 10 perccel jobbat mentem, mint tavaly. De ez is elég karcsú, főleg azt látva, milyen figurák tolják neki körülöttünk. Na és a lányokról ne is beszéljek, akik mögött(!!!) elgondolkodhatsz néha, hogy hol is rontottad el. Legtöbbször arra jutok, hogy akkor, mikor először elindultam bicajozni :).

Az etapon szinte végig esett és átlagban hét celsius fok volt. Szilvásvárad feeling picit…
Nagyon durva tempó ment a murvás a lefeléken, ahol néha 70-nel gépeltünk. A hazai versenyzőközönség erre van ráállva. Murva fel, murva le… A lendületes hullámos részeken viszont nem mindenki használja ki a lejtőkön szerzett sebességet, és néha négy-ötöt is vissza kell kapcsolni hogy felérjünk a dombtetőre. Tavaly fel sem tűnt ezen az etapon az a két lejtmenet, amely a mai rossz időjárási viszonyok között kicsit félelmetesen hatott. Egyenes menésről szó sem lehetett, és nem csak a semi-slick gumi miatt. Mély sár, vizes kövek, gyökerek keresztben. Elfagyott kezekkel, vizes cuccban nem volt egy leányálom. Érdekes, hogy tavaly 1,9-es gumival ment Sanya, és megkérdezték tőle nem is egyszer; hova készül ilyen cuccal? Most feldobtuk a 2,1-es gummancsokat, de még mindig a miénk a legkarcsúbb…2,3-as külsőkkel mennek 23-24-es átlagokat ezek a figurák.

Terülj-terülj asztalkám!

Terülj-terülj asztalkám!

Érdekesség, hogy minden etapon kijelölnek hegyi hajrákat. A tegnapin egy, a mai szakaszon kettő ilyen volt. Abszolútban hirdetik ki ezt az előkelő díjazást, jelenleg Thomas Dietsch-en van a zöld trikó. Az esti eredményhirdetésen nyilván ez változhat, de erről csak holnap tudok valamit írni nektek. Minden este 19:30-kor kezdődik a ceremónia, általában a fő téren, a vacsora alatt – nyilván így vannak a legtöbben.

A tornateremben ahol ma alszunk eluralkodott a „semmi nem zavar” hangulat, ugyanis, amikor ezeket a sorokat írom, mindenféle diszkréció nélkül kenegeti magát egy kb. hatvan körüli öregúr letolt gatyával… Ezek után nem tudom mi jöhet még, de ha valakit érdekel szívesen megosztom a következőkben…

A mai etap „tudományos” oldala a következő:
(átlagsebesség / átlagpulzus / elégetett kalória kb. értéke)
Joe 23,2 / 146 / 3150, Sanya 21,6 / 155 / 3000, TT 19,2 / 145 / 3500, Mikusz 20,6 / 150 / 4400

3. szakasz, 2009. június 23. – Bischofsheim-Oberhof (95,5 km / 2590 m szint)

Ma átléptük a régi kelet-nyugati határt, tán a legkeményebb szakasz volt, amit teljesítenünk kell a verseny ideje alatt. Tizenegy fok átlagban, viharos széllökések kísérték az összes mászást, amik nagyrészt „rétmászások” formájában kínálták a szenvedések netovábbját. A mai napon mindent megkaptunk a szervezőktől pályanyomvonal ügyileg. Rendesen ki is készült mindegyikünk – Józsi kivételével tán, aki 49. helyen ért célba a kategóriájában. A mai szakaszt mindegyikünk Sanyi tiszteletére nyomta végig, hiszen ezen a napon ünnepli a születésnapját. A szervezők nagyon figyelmesek, minden nap az eredményhirdetés után felkérik a színpadra a szülinaposokat és a közönséggel elénekeltetik a Happy Birthday-t.

A szakasz nem kezdődött valami fényesen Alban Lakata számára, ugyanis rögtön az első felfelé kezdetekor már defektet kényszerült javítani. Fél percel, ahogy elhagytuk szegényt, jött szembe a csapattársa segíteni neki. Majd alig három perc múlva ketten rakták el a mezőnynek kb. dupla sebességgel 42/15 mellett… Erről ennyit, van még mit gyakorolni.

trans2_3

A tegnapi napon két Meridás állt a dobogón (Hannes Genze és Andreas Kugler -megjegyzendő, hogy ők jönnek nemsokára a Duna Maratonra), akik nagy meccselés közepette mind Dietsch-et és mind Lakatát megrajzolták. Utóbbi kettő az első napon állt dobogón Kuglerrel együtt. Ma pedig megint Meridás sikert hozott a nap: Jochen a Merida TEAM tagja állhatott a dobogó legfelső fokára. Ennyit a nagyokról, róluk mindent megtaláltok a rendezvény holnapján.

A rajtnál felhívták a figyelmünket, hogy lesz egy vasúti átjáró, amelyen még szabad jelzés esetén sem szabad átmenni. A kb. 400 m-re lévő gyalogos felüljárót kell használnia mindenkinek. Tehát rendesen kijelölték a vasútállomást a pálya részének. Viszont a nyilakon kívül semmi más infót nem raktak ki az utazóközönségnek, így mikor Sanya éppen a váró mellett haladt el, úgy megijesztett egy öreg nénit, hogy azon nyomban minden teketóriázás nélkül rásózott kettőt a táskájával Sanya hátára. Ez volt tán az egyetlen móka a mai etapon, a többi csak tömény szívás: egy órát álltunk a mosóban – nem a szervezési hiányosságok miatt, hanem a versenyzők lassúsága miatt – sokan 10 percig spriccelgetik minden következetesség nélkül a kerójukat. Elképzelhetitek milyen jó is az, amikor hulla fáradtan, átvizesedett cuccban állsz a 40 km/h-s szélben és 12 fokban majd’ 900 m-en és várod a sorod…

trans2_4

Kíváncsian várjuk a következő szakaszt, mit is hoz számunkra. El sem tudom képzelni, hogy ennél is fáradtabbak lehetünk. De tuti holnap megkapjuk a magunkét. Hangsúlyozom; végigmenni szeretnénk idén is, nem pedig teljesen kikészülni. Hiába tudjuk a tavalyi időinket hozni, az idei mezőny sokkal erősebb, sok a nívós csapat és a helyi klubok is elhozták a legjobbjaikat. Mindannyian eszméletlenül erősek, még az idősebbek és a hölgyek is. (Leírom, bár nem vagyok büszke rá: eddigi időimmel még a 10-be sem férnék be a csajoknál…)

Szöveg: Mikula Gábor
Fotó: Trans Germany

A versenyről bővebben a http://www.bike-transgermany.de/ honlap tájékoztat. Ugyanitt érhetők el az egyes szakaszok eredménylistái, illetve a folyamatosan frissített összetett eredménylista.

trans2_5

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo