fbpx

Eurobike mustra: Ritchey

A friedrichshafeni megaexpón olykor legendákba botlik az ember. Például Tom Ritchey-be személyesen – jellegzetes bajusszal, konzervatív csőfarmerban. Nyomait követve eljuthattunk a Ritchey standjára. Ha már ott voltunk, körülnéztünk és láttunk ezt-azt…

Ritchey_01

Például egy versenyképes tömeggel rendelkező, bőr helyett Lorica szintetikus borítású nyerget. A klasszikus Vector modell továbbgondolása karbon sínnel rendelkezik, és 145 grammot mutat alatta a mérleg. A rezgések elnyelésében segít a „Vector wing” kialakítás, melynek lényege, hogy a nyereg hátsó részén a pálcák nem direkte a vázba csatlakoznak, hanem egy szárnyszerű képződménybe, így növelve a komfortot.

Ritchey_02

Ha már van a fenekünk alá való, akkor azt nem árt valahogyan csatlakoztatni a vázhoz – praktikusan mondjuk egy nyeregcsővel. A Ritchey ebből is számtalan változatot kínál, ez itt éppen az egycsavaros fejjel rendelkező „wet white” színű WCS modell felülnézete. Az egy darabból kovácsolt alu cső/fej kombóra a cső tengelyére merőleges csavarral rögzíthetjük a nyeregsíneket. A cső 27,2; 30,9 és 31,6 mm-es átmérőkben lesz elérhető, tömege pedig 27,2 / 350 mm-es verzióban 198 g.

Ritchey_03

Míg az előző képen a WCS termékcsalád egycsavaros, alu változatának 25 mm-es hátranyúlással rendelkező típusát csodálhattuk meg, addig ez itt ugyanannak a karbon, hátranyúlás nélküli verziója.

Ritchey_04

Keressünk valamit a kezünknek is! Újdonság a montisok számára a cég 10 fokos hátrahajlással rendelkező Pro típusa például, így aki az egyenes, felhajlítás nélküli kormányok híve, az most már két változatból is választhat az egyes típuscsaládokon belül.

Ritchey_05

A fekete mellett teljes a cég fehér palettája is, így a stucni és a kormány mellé színben passzoló kormányvéget is választhat a kedves vevő…

Ritchey_06

…aki amennyiben időfutamkedvelő országútis, vagy netán triatlonista, akkor bevállalhatja az új, karbon könyöktámasszal és alu csövekkel rendelkező Logic időfutam adaptert is.

Ritchey_07

Szintén országúti-jellegű újdonság – már amennyiben a ciklokrosszt ide soroljuk – a kantifékek bowdenütközőjét esztétikusan magába integráló fejcsapágy.

Ritchey_08

Közben persze teljes a karbon merevvilla-paletta is: a merev MTB villától kezdve a tárcsás, karbon nyakas krossz típuson át egészen a fullkarbon ciklokrossz- és országúti villákig terjed a választék.

Ritchey_09

Végül pedig a talpalávaló sem marad el: új, könnyű, jó sártűrésű típusok, többféle színben –például az itt látható pirosban is.

Ritchey_10

Távozóban aztán a kiállítás kerékpárparkolójában erre a jószágra lettünk figyelmesek. Vajon személyesen Tom és valamelyik kollégája érkezett vele? Nem tudni, viszont ez a kék/fehér/piros fényezés mára már kb. akkora klasszikus, mint mondjuk a Saronni-vörös a Colnagónál.

A gyártó honlapja: www.ritcheylogic.com

Ritchey termékek Magyarországon: www.bikefun.hu

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo