fbpx

Eurobike mustra: Hercules, XLC, Bicycle Line

Az Eurobike-on felfedezhető egyik legfontosabb trend az E-bike-ok, azaz az elektromos rásegítéssel megtámogatott városi / szabadidős cirkálók jelenléte volt. A jól ismert márkák közül elsősorban azok feküdtek rá erre a trendre, akik kínálatában ez a géposztály amúgy is hangsúlyosan vannak jelen. Az egyik ilyen éppen a német Hercules…

Hercules_01

…akiknek standján ez az életkép fogadta a betérőt. A csendélet azt hivatott bemutatni, mily egyszerű az E-bike tulajdonos dolga: amellett, hogy kevesebb fizikai energia befektetésével éri el a célját, az akkutöltés közben akár kávézhat és/vagy újságot olvashat.

Hercules_02

Paripa gyanánt pedig választhatja akár az új Iphos 24 modellt, melynek itt éppen női vázas verziója látható, de emellett elérhető férfi vázas kivitelben is, három méretben. A bringára a Tranz X hátsó agyba integrált elektromotorral működő rendszere került, mely szükség esetén 250 W teljesítménnyel támogatja a városi közlekedőt.

Hercules_03

A csomagtartóba integrált energiaforrás kábelei a nyeregvázcső mögött kialakított diszkrét csatornában jutnak el a hátsó agyig.

Hercules_04

Itt található az agymotor és a vezérlőegység, mindez egy 3×8-as hagyományos láncváltós rendszerrel kiegészülve segíti a problémamentes haladást.

Hercules_05

Persze aki nem kér az elektromos energia vívmányaiból, az válogathat a hagyományos városi modellek közül is. Személyes kedvencem a Speeder Street típus volt, melynek matt sötétszürke alapon fényes fekete matricázása nem csak fotón mutat jól.

Hercules_06

És természetesen egy magára valamit is adó városi vonalon erős gyártó nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy ne kínáljon összecsukható bringát is a vásárlóknak. A Hercules standján is láttunk ebből a fajtából.

Hercules_07

Persze a versenyarcok is megkapják a magukét, mondjuk a karbonvázas Sensazione S.E. modell jóvoltából. A Dura-Ace-szel szerelt, DT R1900-as kerekeken gördülő, XLC kiegészítőkkel tuningolt országúti gép pedál nélküli össztömege 7 kiló alatt van, és mindezért 3000 eurót kérnek. De ha már szó esett az XLC kiegészítőkről…

XLC_08

A cég standja minő véletlen, pontosan a Hercules mellett volt, így itt megtekinthettük, hogy alkatrészek mellett milyen bringás ruházati cikkeket kínálnak. Ezen belül hangsúlyos volt a női vonal, például a rózsaszín kedvelői lephetik meg magukat egy hiánypótló virágmintás kesztyűvel…

XLC_09

…melyhez stílusban passzoló női MTB cipő is választható. Emellett persze akár tetőtől talpig felöltözhet az ember XLC cuccokból, még akkor is ha történetesen nem nőnemű.

Bicycle_Line_10

Ha valaki Hercules vagy és XLC termékek vásárlásán töri a fejét, az további ruhamárkát is választhat a két előbbi cég termékeit forgalmazó hazai bolt kínálatából. Az olasz Bicycle Line ruhák is megtalálhatók a www.velodream.hu-n, jó hír például, hogy van végig cipzáros rövid ujjú mezük is, mely jó szolgálatot tehet a kánikulában. Valódi kánikulában viszont úgy tűnik idén már nem lesz részünk…

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo