fbpx

Eurobike 2011: a Ciclosport újdonságai

A német Ciclosport nem számít itthon a legismertebb kerékpárkomputer gyártók közé, pedig egészen komoly múltra tekintenek vissza. Az első elektromos kerékpárkomputerüket 1980-ban dobták piacra. A logikusan felépített és áttekinthető palettájukon általában németesen egyszerű, de tetszetős megjelenésű termékeket kínálnak egész jó ár-érték arányban, így mindenképpen érdemes gondolni rájuk, ha ilyesmi vásárlásán törjük a fejünket. Külföldön jóval ismertebb a márka, és számos sikeres német kerékpáros és triatlonista mellett olyan csapatok használják termékeiket, mint például a komplett német sí válogatott.

Eurobike 2011: Ciclosport HAC 6

Eurobike 2011: Ciclosport HAC 6

A Ciclosport csúcs műszerével kezdjük a sort. A HAC 6 modell akkora kijelzőt kapott, amekkora csak elfér rajta. Ennek köszönhetően egyszerre több adat is megjeleníthető, és nem is akármilyen betűméretben. Akár rázós úton is könnyedén leolvashatók az adatok. A kép alján látható felsorolás is mutatja a tudását, hiszen rengeteg adatot tud mérni, kezdve a megszokott kerékpáros funkcióktól a pulzusmérő funkciókon át a magasságig, lábfordulatszámig, de méri a hőmérsékletet, légnyomást, elégetett kalóriát, szintemelkedést, de a sí funkciójának köszönhetően még a síelés/snowboardozás közbeni sebességet is képes nyomon követni. Természetesen ezen a szinten minden jelátvitel vezeték nélküli, digitálisan kódolt módon történik. A szett tartalmazza a PC-s dokkolót és kiértékelő programot, ami a mért adatok számítógépes kiértékeléséhez szükséges.

Eurobike 2011: Ciclosport CM 4.4

Eurobike 2011: Ciclosport CM 4.4

A CM 4.4 A modell egy valamivel visszafogottabb típus, de rendelkezik mindazon funkciókkal, ami a legtöbb kerékpáros számára szóba jöhet plusz egy kis extrát. A szokásos sebesség- és távolságmérő funkciókon kívül ugyanis mutatja a tengerszint feletti magasságot, valamint a hőmérsékletet is. Szintén vezeték nélküli, és létezik egy pulzusmérő funkciókkal bővített változata is CM 4.4 A HR néven.

Eurobike 2011: Ciclosport CM 2.1 és CM 2.2

Eurobike 2011: Ciclosport CM 2.1 és CM 2.2

A cég nem feledkezett meg azonban az elérhetőbb árú modelleket kereső bringásokról sem, akik jobbára csak az alapfunkciókat igénylik. Számukra készült a Ciclomaster széria két egyszerűbb típusa a CM 2.1 és CM 2.2. Mindkettő vezetékes jelátvitellel működik, és áruk a 5-6.000 Ft-nak megfelelő Euro környékén alakul. A két modell közti különbség, hogy míg a 2.1-es modell csak az alap sebesség és távolság funkciókat tudja, illetve óraként funkcionál, addig a 2,2-es dátumot és maximum sebességet is mér, illetve opcionálisan pedálfordulat mérővel is kiegészíthető.

Eurobike 2011: Ciclosport CP 13is

Eurobike 2011: Ciclosport CP 13is

Más egyéb sportágak kedvelőire is gondoltak a Ciclosportnál. A Ciclopuls pulzusmérő órák nekik készültek. A CP 13is modell látványosan modern megjelenéssel és a legtöbb szóba jöhető funkcióval bír: pillanatnyi, átlag, maximális pulzus, beállítható pulzuszónák, átlépésekor hangfigyelmeztetés, érdekesség a színes grafikus pulzuszóna kijelzés, ezen kívül a szokásos óra/dátum funkciók ébresztővel, stopperrel. Mindez a meglehetősen barátságos 40 Eurós áron.

Eurobike 2011: Ciclosport CicloNavic 50

Eurobike 2011: Ciclosport CicloNavic 50

A cég palettájának talán legérdekesebb modellje a CicloNavic 50, mely egy GPS alapú kerékpár computer. A fenti kerékpáros óráknál bemutatott kerékpáros funkciókon kívül a megtett útvonal is nyomon követhető, illetve a PC-re töltve akár Google Earth-ben is megjeleníthető, sőt akár előre rátölthetünk túrákat, melynek útvonalát aztán annak segítségével követhetjük. Illetve rendelkezik egy „back track” funkióval, melynek segítségével a megtett útvonal visszafelé is követhető. Összesen 120 órányi adatot képes tárolni, tehát több napos túrák komplett útvonalai betárolhatók, hogy aztán hazaérve egyben töltsük le, nem szükséges minden nap végén a notebookra letöltéssel szüttyögni.

Eurobike 2011: Ciclosport CicloNavic 50

Eurobike 2011: Ciclosport CicloNavic 50

A CicloNavic 50 kijelzője egyszerű, de jól követhető. A készülék nemcsak kerékpározáshoz, de bármilyen outdoor sporthoz használható. A CicloNavic 50 ára – sok ismert márka néha nagyon elszállt áraihoz viszonyítva – visszafogottnak mondható, így nem számít elérhetetlen álomnak.

További információk:
Ciclosport termékek a weben: www.ciclosport.de
Ciclosport termékek idehaza: Biker Kft.; www.biker.hu

Szöveg: gg
Fotó:
gg és Ciclosport

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo