fbpx

Eurobike 2011: a Bianchi újdonságai

A friedrichshafeni expó tematikus beszámolóinak sorát talán kezdjük az egyik legpatinásabb olasz márka, a Bianchi újdonságaival. A cég modellpalettája színválaszték tekintetében felfrissül 2012-re, és lesznek új modellek is…

Eurobike 2011: Bianchi Oltre

Eurobike 2011: Bianchi Oltre

A Bianchi 2012-es országúti zászlóshajója is az Oltre lesz, mely 2011-ben elnyerte az olasz kerékpáros újságírók által évente megszavazásra kerülő „Év kerékpárja” díjat. A Bianchinál mindig is kiemelt szerepet kapott a versenysport szponzorálása, így idén is találtunk a standon ténylegesen szponzorált versenyző által hajtott gépet. Ezúttal ez az apró José Rujano Oltre gépe volt – ritkán látható az Oltre ilyen kis vázméretben, így már csak ezért megérte pillantást vetni rá.

Eurobike 2011: Bianchi Impulso

Eurobike 2011: Bianchi Impulso

Új országúti modell lesz 2012-ben az Impulso, amely egy könnyű alumínium vázzal rendelkező, a cég palettáján a Coast to Coast (országúti maratonokra javasolt, kevésbé versenysport specifikus) kategóriába sorolt bringa lesz. Különlegessége a „Triple Hydroforming Technology” alkalmazása, melynek következtében a fejcső és a felsőcső a monocoque vázaknál megszokott külalakban csatlakozik egymáshoz, karakteres és merev szerkezetet alkotva. A vázanyag amúgy 6061-es alumínium, a tömege pedig 55-ös méretben 1490 gramm.

Eurobike 2011: Bianchi Impulso

Eurobike 2011: Bianchi Impulso

A fenti képen az Impulso ominózus fejcső-felsőcső csatlakozása látható. Megfigyelhető, hogy a „Triple Hydroforming Technology” jóvoltából létrejövő csőcsatlakozás nem azonos megjelenéssel rendelkezik, mint a „smooth welding” eljárás következtében megismert – utóbbinál a csöveket hegesztik, majd a varratokat lecsiszolják.

Eurobike 2011: Bianchi Sempre

Eurobike 2011: Bianchi Sempre

A Bianchi Sempre modellek külalak tekintetében újulnak meg, több új matt-fényes színkombináció érhető majd el, melyek háromszorosan maszkolt festési eljárással készülnek. A képen éppen egy mutatós matt-fényes karbon változat látható. A Sempre egyébiránt továbbra is monocoque karbon vázzal rendelkezik és 55-ös méretben 1120 grammot mutat alatta a mérleg.

Eurobike 2011: Bianchi Cavaria

Eurobike 2011: Bianchi Cavaria

Örömteli 2011-2012-es trend, hogy manapság már szinte nincsen gyártó ciklokrossz modell nélkül. A Bianchi válasza erre a trendre a Cavaria karbon modell, mely kantifékes monocoque vázzal rendelkezik, melyben karbon villa figyel.

Eurobike 2011: Bianchi pista Sei Giorni

Eurobike 2011: Bianchi pista Sei Giorni

Amiben a Bianchi eddig is erős volt, az a „Pista”, azaz pálya széria, amellyel a pálya versenysport helyett a fix áttételes életérzést az utcán vagy országúton keresők igényeit kívánják kielégíteni. A bringák ízlés szerint egy vagy két fékkel is szerelhetők, és a modellpaletta öt típust foglal magába: Dalmine, Steel, Via Condotti, Via Brera és Sei Giorni. A képen az utóbbi új, 2012-es színváltozata látható.

Eurobike 2011: Bianchi Methanol SL2

Eurobike 2011: Bianchi Methanol SL2

Persze akik ismerik a márkát, azok tudják, hogy nemcsak országúton erősek, hanem jelen vannak terepen is immár évtizedek óta. A képen egy újabb versenyző alól kölcsönvett paripa látható, Gerhardt Kerschbaumer Methanol SL2 karbon vázas gépe. A Methanol SL2 új modell lesz 2012-ben és különlegessége a Ti-NET technológia alkalmazása, melynek köszönhetően az alsócső karbon szövetébe titánhálót laminálnak, a mechanikai behatásokkal szembeni jobb ellenálló képesség reményében. A váz súlya 48-as vázméretben, integrált nyeregcsővel együtt mindössze 1180 gramm.

Eurobike 2011: Bianchi JAB 26

Eurobike 2011: Bianchi JAB 26

Aki terepen inkább az alumíniumot preferálja, annak is van választási lehetősége a JAB 26”-os monti személyében. A kompromisszummentes XC geometriával rendelkező váz 48-as vázméretben 1600 grammot nyom, és megújult csőformákkal és új színekben kerül forgalomba 2012-ben.

Eurobike 2011: Bianchi JAB 29

Eurobike 2011: Bianchi JAB 29

És végül egy újabb tetőző trend: a 29”-os montik divatja. Már a tavalyi kiállításra is igaz volt, idén meg pláne: nincsen stand 29-es monti nélkül… Aki Bianchiból szeretne ilyet, az 2012-ben választhat magának akár karbon Methanolt, vagy akár a képen látható 7005 T6-os alu JAB 29-est.

Bianchi kerékpárok a weben: http://www.bianchi.com
Bianchi bringák idehaza: Bikeline Kft.; www.bikeline.hu

Szöveg és fotó: HBalage

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo