fbpx

Garmin Edge800 GPS

A Garmin fullos, bringásoknak fejlesztett GPS-e, több mint egy navigáció. Természetesen pulzust is mér, de…

A Garmin navigációiról ismert cég, mely nem hagyta a bringásokat sem információk nélkül.

Az EDGE sorozat kifejezetten a bringásoknak szánt modell, de természetesen kirándulásokhoz is használható. A készülék érintőképernyős, magyar menüvel rendelkezik és nagyon egyszerűen kezelhető. Ritka, hogy egy felső kategóriás készülék használati útmutató nélkül is kezelhető, s funkciói 80%-ban magától értetődnek, az EDGE800-as e szellemben készült.

Garmin Edge800 kerékpáros GPS

A készülék minden bringás funkciót tud, amit óra tudhat 2012-ben. Ez nem csak annyit jelent, hogy sok adat, s egy térkép látható a készüléken.

Kijelzője teljes mértékben testre szabható, s mi mondjuk meg, hány adatképernyőből álljon, mekkora betűnagyság, s mely adat hol jelenjen meg. 72 adat közül választhatunk, 6 adatképernyőt tölthetünk meg maximálisan. A kijelző természetesen színes. A készülék belső és külső memóriával is rendelkezik, így a behelyezett microSD kártya nagyságától függ a memória nagyság, ami nem lesz kicsi. Az EDGE800 működtetése még szitáló esőben és hosszú újas kesztyűben terepen sem probléma. A bringás GPS-nek több használható funkciója is van. Elsőként persze rögzíti merre is jártunk, s az letölthető számítógépre (PC vagy MAC). Természetesen előre is feltölthetünk útvonalakat, melyek lehetnek régebbi edzéseink, lehetnek térképen rajzolt útvonalak, s lehetnek mások által feltöltött útvonalak is. Ezen útvonalakat kétféleképpen is bejárhatjuk. Az egyszerűbb az, amikor csak a térképen megjelenik az útvonal, s követjük a sárga csíkot (a színt mi választjuk ki útvonalanként), haladóknak ajánlott az útvonal navigáció is, akkor irányít minket a GPS, mintha az autóban ülnénk.

Garmin Edge800 kerékpáros GPS

Virtuális edzőpartner:

Minden Garmin sport GPS-ben megtalálható ez a funkció, mely viszonyítja időben és térben a helyünket attól az embertől, akitől az útvonalat átvettük. Így könnyen összehasonlíthatjuk egy adott szakasz vagy versenypálya szakaszain, hogy milyen stílusú versenyzéssel vagyunk hatékonyabbak. Természetesen itt is megtalálható egy butított verzió, ahol csak egy átlagsebességet adunk meg, s ahhoz képet látjuk mekkora előnyünk/ hátrányunk van az automata sebességhez képest. Ezt még megfejelhetjük azzal, hogy állítható a kívánt sebesség edzés közben is.

Alapjában véve a legújabb Garmin-ban edzés alatt is minden állítható.

Garmin Edge800 kerékpáros GPS

A készülék 3 kivitelben elérhető:

  • Garmin EDGE800 – 119 900 Ft (GPS+ óratartó 2 bringára+ adatkábelek)
  • Garmin EDGE800 HRM –  134 900 Ft (pulzusmérő pánt, bringás sebesség és pedálfordulatmérő+ GPS+ óratartó 2 bringára+ adatkábelek)
  • Garmin EDGE800 HRM + CN EU – 154 900 Ft (Európa navigációs térkép, pulzusmérő pánt, bringás sebesség és pedálfordulatmérő+ GPS+ óratartó 2 bringára+ adatkábelek)

Forgalmazó: Zergesport Kft.; http://zerge.info

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo