fbpx

Zircen mutatkozott be a Nyugat Maraton Kupa

201 indulóval, napsütésben és Blazsó Marci győzelmével vette kezdetét a Nyugat Maraton Kupa. Az idei évben életre keltett három fordulóból álló maratonsorozat első állomását Zircen rendezték, amely egyben ranglista verseny is volt.

A Nyugat Maraton Kupa első fordulóján rajthoz állt Blazsó Márton (VKE-Nelson Specialized) és Búr Zsolt (Alpinbike Team Giant Endura CsontiCar) is. A hosszútáv rajtja után rögtön ketten elszakadtak a mezőnytől, majd a Kőris-hegyi emelkedőn Blazsó leszakította Buzsót. Zsoltinak apró technikai problémák is közbe jöttek. (Buzsó beszámolóját a versenyről itt olvashatjátok.)

IMG_1670_filtered

Végül Blazsó Márton, aki egyben a Nyugat Maraton Kupa arca is, 12 perc előnnyel érkezett a célba Búr Zsolt és Farkas Zsolt (Bringabanda Sport Club) előtt.

Mint első versenyünkkel természetesen elfogultak vagyunk, ezért nem mondanánk többet a versenyről. Viszont engedjétek meg, hogy a fent leírt rövid sajtóközleményen kívül, ide másoljunk néhány Facebook hozzászólást, amit az oldalunkra írtak az indulók.

„ Nagyon jó volt!!!”

„Nagyon jó volt! Külön öröm, hogy a gyerek verseny is profin lett szervezve, elvégre belőlük lehet az utánpótlás. Köszönet, szerintem profi volt. Csak igy tovább. Sok sikert! Herenden találkozunk!”

„Nagyon jó volt!!! Várjuk Herendet!”

„A pálya nyomvonala nagyon szuper volt!”

„Az első montis buli volt az életemben, rögtön bele a közepébe… Köszönöm a szervezők gondos munkáját. Nem lehetett eltévedni a pályán, jó volt a szalagozás. A frissítés, az annyira jó volt, hogy alig bírtunk elszakadni a frissítő állomásoktól.  És: végre egy verseny, ahová sportos anyuka módjára bringán éreztem és ahonnan két keréken mentem haza. Megalájk!!!!!“

_VAN2029
Sziasztok!

Nagyon jó hangulatú verseny volt. Amit javaslok meggondolás tárgyává tenni, hogy a pálya szalagozását, kijelölését jobban megoldani. Több alkalommal volt mikor fékeztem, lassítottam, és bizonytalan voltam, hogy most jó irányba haladok-é!?

Amúgy mindennel nagyon elégedett voltam! Kitűnő szervezés, póló vásárlási lehetőség, a frissítő pontokon éltel, ital. Szóval tényleg látszik a szervezettség, és hogy szívetek, lelketek bele tettétek!
Az különösen tetszett, hogy családias jellegű hangulata volt az egész versenynek.

Nagyon élveztem, köszönöm, hogy részt vehettem az első versenyeteken!”

_VAN1751
A pálya kijelölését úgy éreztük, hogy maximálisan megoldottuk. Volt, aki nem osztotta ezt a véleményt, így a herendi futamra több szalaggal fogunk készülni, és még jobban kijelöljük a pályát, mert a célunk az, hogy mindenki elégedett legyen.

„Én 23 év kihagyás után, a verseny napja előtt 18 nappal ültem először biciklire. (Csak mostanság szántam rá magam, hogy veszek egyet.) Azóta viszont szinte minden nap tekertem (és közben mindig megálltam fotózni) a Zirc környéki ösvényeken.

Semmit nem tudtam eddig a versenyekről, véletlenül vettem észre, hogy 23-ára pont ide szerveztetek kupát. Mivel kalandvágyból indulókat is vártatok és érdekelt az egésznek a hangulata, én is gyorsan beneveztem a 30km-es távra, nem akartam kihagyni, ill. megkockáztatni, hogy legközelebb csak egy év múlva lesz lehetőségem itt helyben. Kíváncsi voltam magamra is, milyen lehet egyfolytában tekerni.  Igyekeztem a sor végéről indulni, majd menet közben fotózni, de ahogy elnéztem, mindenki komoly versenyző volt rajtam kívül. Én aznap kértem kölcsön bukót, kesztyűm és mezem nem volt, szinte csak rajtam volt fűzős vászoncipő és nekem volt kitámasztó, első-hátsó lámpa és csengő.  De sok tapasztalatot gyűjtöttem, nagyon jól éreztem magam és kellemesen elfáradtam. Köszönet ezért a szervezőknek és az összes versenyzőnek.”

IMG_1886_filtered

Köszönjük a sok pozitív és konstruktív hozzászólást. Jövő héten kiküldünk még egy kérdőívet az indulóknak , hogy az esetleges további javaslataitokat be tudjuk építeni a következő fordulóba. Búr Zsolt blogjában ír saját élményeiről és Fejes Miklósét (Hunya), aki az indulása melett a szpíkerkedést is megoldotta. Hogy hogyan? Erről is ír a beszámolójában.

A teljes eredménylistát itt találjátok

Az augusztus 18-i herendi futamra itt lehet nevezni.

Találkozzunk Herenden!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo