fbpx

Yates nyerte a Giro d’Italia 19. szakaszát, Bernal feltámadt

A Giro d’Italia 19. szakaszának hegyibefutóján ismét komoly csatát láthattunk az összetettben érdekeltek között. Az utolsó héten eddig Simon Yates a legerősebb és ennek köszönhetően meg is nyerte a szakaszt, Bernal jobb formát mutatott mint szerdán és stabilizálni tudta az előnyét.

Forrás: giroditalia.it

A 2021-es Giro d’Italia útvonalának végét úgy tervezték, hogy három izgalmas szakasszal záruljon a verseny. A 19. szakasz nem a legnehezebbnek ígérkezett a hegyek alapján, de egy első kategóriás hegyibefutóval zárul az etap, amit egy 3. és 4. kategóriás emelkedő előz meg. Szerda után minden alapunk megvolt arra, hogy akcióban dús záróemelkedőt lássunk ezen a napon. A nagy kérdés az volt, hogy Bernalnak csak rossz napja volt a 18. szakaszon vagy továbbra is problémái lesznek a kolumbiai bringásnak.

A szakasz elején nem ment el könnyen a nap szökése, de a végén hatan tudtak kicsit ellépni a többiektől, bár túl sokat nem tettünk volna rá, hogy bárki is hazaér a szökevények közül, mert igazi összecsapás volt várható a rózsaszín trikóért. Ennek megfelelően a Deceuninck – Quick Step és a BikeExchange csapata is tempót ment az emelkedőkön hátha zavarba tudják hozni Bernalt és az Ineost.

Az utolsó hegyre nem is maradt szökevény elöl és az Ineos vezetésével kezdte meg a mezőny a hegyet. Az Ineos itt kemény tempót diktált, sokan szakadtak le, Valter Attila elég sokáig tartotta az esélyesek csoportját, de kb 6 km-rel a vége előtt leszakadt. Az Ineos tempójával nem foglalkozva először Almeida hagyta ott a többieket, majd csatlakozott hozzá Yates, Vlasov, Bennett és Caruso is. Mintha az Ineost nem érdekelte volna, hogy van elöl szökés, csak a saját tempójukban mentek felfelé a hegyre. Yates vállalkozott támadásra az élbolyból és épített ki magának egy kb 20 másodperces előnyt. A többieket szép lassan megfogta az Ineos vonata, de Yates előnyéből túl sokat nem tudtak faragni. Végül elfogyott Bernal minden segítője, ekkor a rózsaszín trikós váltott tempót és Almeidán kívül mindenkit lerázott magáról. Ketten üldözték Yateset, de nem tudtak közelebb kerülni. A végén még Almeida leszakította Bernalt, de a portugál hátránya annyira nagy Bernallal szemben, hogy ez bőven belefért a kolumbiainak, sőt még jól is jött ki belőle, mert az összetettben második helyen álló Carusonak még tudott adni 4 mp-et.

Holnap egy kemény szakasz vár a versenyzőkre és biztosan izgalmas versenyt láthatunk, Bernal még mindig nem tűnik sebezhetetlennek, bár Yates hátránya elég nagy az összetettben.

Valter Attila is jó napot zárt, 16. helyen ért célba, mellyel feljött az összetettben a 14. helyre.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo