fbpx

WorldTour-csapatbemutatók rock&roll-lal és kastély kertjében

A napokban prezentált a WorldTour főszereplői közül két profi kerékpáros csapat, a Cannondale és az Asztana gárdája is, egészen eltérő, de hasonlóan érdekes helyszíneken.

Csapatfotó a'la Cannondale

Csapatfotó a’la Cannondale

A Cannondale Pro Cycling Team az Egyesült Államokban, Los Angeles-ben tartotta a cspaatbemutatót, rockkoncerttel egybekötve, amin az egyébként ismert zenészekből összeállt Green Machine formációban fellépett a csapatból Moreno Moser is, részt vállalva egy Nirvana-szám előadásában.

Moreno Moser a mikrofon mögött

Moreno Moser a mikrofon mögött

A Canyon Club-ban rendezett prezentáción szakmai szempontból már inkább a szlovák Peter Saganra volt mindenki kíváncsi. A 24 éves kerékpáros sztár elmondta, hogy a Monumentumokon szerzett második helyeit szeretné győzelemre váltani, tavasszal mindenképpen akar nyerni egy klasszikust. Tavaly ezüstérmet szerzett a Milánó-SanRemo-n, a GP E3 Harelbeke-n és a Flandriai Körversenyen is, mellesleg a Tour de France-on is gyűjtött négy második helyet a szakaszsikere mellé. Természetesen a Tour is nagyon fontos számára, minél többször szeretne elsőként áthaladni a célvonalon.

Vivianitól is megfordítaná a győzelmek és második helyek arányát, különösen a Girón

 

A Cannondale kerete 2014-re: Peter Sagan, Ivan Basso, Moreno Moser, Elia Viviani, Damiano Caruso, Ted King, Maciej Bodnar, Guillaume Boivin, Alessandro De Marchi, Michel Koch, Kristijan Koren, Matthias Krizek, Paolo Longo Borghini, Alan Marangoni, Daniele Ratto, Fabio Sabatini, Juraj Sagan, Cristiano Salerno, José Cayetano Sarmiento, Cameron Wurf és a frissen igazoltak: Jean-Marc Marino (Sojasun), George Bennet (RadioShack), Oscar Gatto (Vini Fantini), Marco Marcato (Vacansoleil), valamint a neopro versenyzők, élükön a szlovén Matej Mohoric és három olasz tehetség: Davide Villella, Alberto Bettiol és Davide Formolo.

 

Csapatkép konzervatívabban, kazah-olasz módra

Csapatkép konzervatívabban, kazah-olasz módra

A kazah Asztana gárdája teljesen eltérő helyszínt választott a csapatbemutatóhoz, a Brescia közelében lévő Villa Fenaroli kastélyt. A konzervatív prezentáción a menedzser, Alexander Vinokurov abszolút konzervatív célt fogalmazott meg: a 2013-ban Girót nyerő Vincanzi Nibalitól Tour de France-sikert várnak 2014-ben, és mindent ennek a célnak rendelnek alá.

A csapat motorja még mindig Vinokurov

A csapat motorja még mindig Vinokurov

Nibali ismertette felkészülési tervét, amiről már korábban is írtunk, a célok teljesítésében olyan versenyzők lesznek segítségére, mint a frissen igazolt honfitárs és egykori nagy ellenfél Michele Scarponi, de az Asztanában teker továbbra is Jakob Fuglsang, Janez Brajkovic, Enrico Gasparotto, Tanel Kangert, Fredrik Kessiakoff, Paolo Tiralongo és Fabio Aru is.

Scarponi Tour-győzelemért kiált

Scarponi Tour-győzelemért kiált

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo