fbpx

Visszahívások

A Mavic visszahívja az összes R-SYS modelljének első kerekét. A kereket nem szabad használni, az újat március 3-ig bezárólag kapják meg a tulajdonosok. Az átmeneti időszakra egy Aksium első keréket ad a Mavic, amit az új kerék átvétele után is megtarthat a tulajdonos.

A probléma az üreges karbon küllőkkel van: bár rendkívül erősek, oldalirányú ütést követően az egész szerkezet hirtelen összecsuklik (lásd kép). A hátsó kerék esetében a meghajtásoldali alumínium küllők ebben az esetben is egybe tartják a kerék szerkezetét.

A csere bármely Mavic-et forgalmazó kerékpár-kereskedőnél megtörténhet, és természetesen ingyenes. Arról nincs hír, hogy a Mavic mérnökei miként oldották meg a technikai problémát.

A Giant ugyancsak visszahív 1000 db 2009-es, már eladott Giant TCR Advanced SL és SL kerékpát vagy vázat. A probléma a villanyakban van: anyagfolytonossági gond miatt hosszirányban repedhet. A következő modelleket érinti: 2009 TCR Advanced SL Team, SL 0, SL 1, SL 2, és SL (integrált nyeregvázcsővel), ezüst sötétszürke, kék vagy fekete színen. A villákon ‘B’, ‘N’ vagy ‘P’ utolsó karakteres sorozatszámok nem érintettek a visszahívásban. Más TCR modellek úgyszintén biztonságosak.

A cserét a Giant kerékpár-kereskedők végzik.

A Ritchey visszahívja WCS és PRO hajtóműveit. Bizonyos szériához tartozó bal oldali hajtókarok hajlamosak a törésre. Mivel hazánkban is forgalmazták ezeket a modelleket, érdemes megnézni a kar belső oldalán lévő dátumot: a 2-5. számjegy utal a gyártás dátumára év/hónap formátumban (pl. x0301 2003 januárt jelöli. Minden WCS hajtőmű x0501, illetve ezt megelőző dátummal, és minden PRO modell x0508 megelőző sorszámmal érintett a visszahívásban. A másik módszer az érintettség meghatározásában, ha megmérjük a kar belső (elvékonyított) rész vastagságát: ha ez a WCS esetében 7 mm vagy kevesebb, illetve PRO modellek esetén 9 mm vagy kevesebb, akkor a hajtómű érintett.

A hajtóműveket a következő címre kell visszaküldeni:
Ritchey International Sagl
Attn: Silvio Ostinelli
Via Cantonale, 2
6916 Grancia
Switzerland
warranty@ritchey.ch
Tel: +41 91 9605220

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo