fbpx

Villa Belvedere: ahol a kerékpáros otthon érezheti magát!

Nagyon kedveljük Brac szigetét, hiszen mi is itt teszteltük tavasszal az országúti kerékpárokat, a Bikemag csapatnak pedig a Villa Belvedere volt több mint egy hétig a főhadiszállása!

Kell ennél szebb hely az év eleji bringázásokhoz?

Kell ennél szebb hely az év eleji bringázásokhoz?

Egy edzőtábor komoly kihívások elé állítja a szállások többségét, még akkor is, ha sokcsillagos szállodáról van szó. Sajnos ez utóbbit elég kevés hazai csapat tudja megfizetni, az apartmanházak pedig nem igazán vannak felkészülve a tucatnyi, vagy még több bringa fogadására. És ahogy a csapatoknak, úgy nekünk is lényeges volt, hogy a tízmilliós flottát ne a ház előtt összelakatolva kelljen tárolni, esetleg minden este elforgatott kormányokkal gondosan visszapakolni a teherautóba.

A Villa Belvedere parkolója elegendő helyet kínál mindenhez

A Villa Belvedere parkolója elegendő helyet kínál mindenhez

A Villa Belvedere ideális helyszín az ilyen eseményekhez, hiszen nagyméretű zárható tárolóval rendelkezik, ahol biztonságban vannak a kerékpárok, és az apartmanok száma is megfelelő mennyiségű nagy csoportok számára is. Nem véletlen, hogy a kisebb költségvetésű csapatok előszeretettel választják az Adria déli részét, hiszen már egészen korán fagymentes időjárási körülmények között lehet kerékpározni, és közel sem olyan megterhelő anyagilag, mint egy meleg égövi edzőtáborozás.

Szezonon kívül kihaltak az utak, kellemes a hőmérséklet, és kiváló az aszfalt.

Szezonon kívül kihaltak az utak, kellemes a hőmérséklet, és kiváló az aszfalt.

Ahogy már beszámoltunk róla, a szigeten a tavaszi és őszi időszakban elfogynak a turisták és ezzel együtt az autók, így totális biztonságban lehet edzeni akár csoportosan is. Alig néhány autóval találkoztunk a másfél hét alatt az edzőköreinken.

Azért erre ébredni akkor is motiváló ha éppen csak 6-7 fok van januárban

Azért erre ébredni akkor is motiváló ha éppen csak 6-7 fok van januárban

Maga a Villa Belvedere alig 800 méterre található Sutivan központjától, a tengerig pedig mindössze 200 m-t kell gurulni. A szobákból nagyszerű kilátás nyílik a tengerre, és a Split mögötti hegyekre. Az apartmanok összesen 48 fő fogadására alkalmasak, de ennél nagyobb társaság elszállásolása is megoldható a szomszédos apartmanházak bevonásával!

Az apartmanokban mindent megtalálsz amire szükség lehet

Az apartmanokban mindent megtalálsz amire szükség lehet

Négyféle szoba méretből/elrendezésből tudtok választani, így mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Minden apartmanhoz saját fürdőszoba és jól felszerelt konyha tartozik, illetve a helységek légkondicionáltak. Hidegebb időben sincsen mitől félni, mert fűthetőek a szobák!

IMG_3085

Akár süt a nap, akár fúj a szél, a teraszon lehet csoportosulni!

A földszinti teraszon óriási közösségi tér került kialakításra, ami ideális helyszíne az esti csapat értékeléseknek, vagy a reggeli eligazításoknak. Ugyanitt lehetőség van sütögetésre, grillezésre, partyzásra is. A parkoló tucatnyi autót, kisbuszt is elnyel, nem kell a környező utcákban, vagy drága mélygarázsokban helyet keresni. Teljes magyar nyelvű támogatást élvezhetnek az itt megszálló vendégek, a tulajdonos mindenben a rendelkezésetekre áll.

Nem csúnya környezet!

Nem csúnya környezet!

Bevásárlási lehetőség a településen is van, de a 8 km-re található Supetar már szupermarkettel is rendelkezik. Kisebb boltokat, kávézókat pedig minden faluban találsz, így egész napos bringázás alatt is megoldható az utánpótlás.

A szobák minden igényt kielégítenek, és wifi is van!

A szobák minden igényt kielégítenek, és wifi is van!

Az apartmanok konyhával, mikróval és hűtővel is el vannak látva, így helyben is megoldható az étkezés. 10 fő fölött a közkedvelt, és a Tripadvisor által 4*-osnak értékelt Konoba Kopacina étterem tud biztosítani akár a Villa Belvedere teraszán szervírozott étkezést is. Illetve Supetarban található még többféle vendéglátó hely.

Szóval irány a mesés sziget!

Szóval irány a mesés sziget!

Természetesen az sem mindegy, hogy mennyiért lehet ide szállást foglalni! Kerékpáros csapatoknak, szakosztályoknak, baráti társaságoknak mindössze 100 EUR/fő/hét az az összeg, amiért már Horvátország talán legkerékpárosbarátabb szigetén tudtok feltöltődni, edzeni! Érdemes jó előre foglalni, hogy biztosan legyen megfelelő számú férőhely. A részletekkel kapcsolatban keressétek Oláh Nándort a Villa Belvedere tulajdonosát a sutivan@sutivan.hu címen vagy a 30/9464786-os telefonszámon aki mindenben a segítségetekre lesz méghozzá magyar nyelven!

De előtte mindenképpen nézzétek meg a lehetőségeket a www.sutivan.hu oldalon, vagy a szigetről írt kedvcsinálónkat!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo