fbpx

Videón az izgalmas utolsó kilométerek a belga szezonnyitón

Tom Boonen láthatóan visszatért a nagyok játékába 2012-re, azonban a balga szezonnyitón, az UCI 1.HC kategóriás Omloop Het Nieuwsblad viadalon mégsem jött össze a győzelem, fiatal honfitársa, Sep Vanmarcke lehajrázta a belgák korábbi világbajnokát.

Boonen és Vanmarcke végig kulcsszerepet vállalt a 200 kilométeres versenyen, a cél előtt 60 kilométerre kialakult szökevénycsoportból először Boonen, majd Vanmarcke is tovább támadott, és a papíron legnagyobb ellenfeleiktől, a norvég Thor Hushovd-tól és a belga Philippe Gilbert-től (igaz, utóbbitól defekt miatt) is sikerült a hajráig megszabadulni.

A hármas befutó: Vanmarcke, Boonen, Flecha

Az utolsó kilométereken már csak a spanyol Juan Antonio Flecha társaságában küzdöttek a győzelemért, aki köztudottan nem a mezőny legjobb sprinterei közül való. Viszont a számtalan sprintgyőzelmet arató Boonennek is van gyengéje, alacsony sebességről nem annyira robbanékon, inkább a gyors hajrák mennek neki, amikor a legkeményebb áttételt kell felgyorsítani.

Boonennek nem is kedvezett a pályás repülőversenyekhez hasonlítható taktikai küzdelem, az utolsó 2-300 méteren indított támadását Vanmarcke simán vette át, és a végén szélárnyékából kibújva sikerült körülrajzolnia híresebb ellenfelét. Ma a Kuurne-Brussel-Kuurne viadalon lehet revansot venni, ugyancsak Belgiumban.

 

Eredmény:
1. Sep VANMARCKE     BEL     GRM     4:52:34
2. Tom BOONEN     BEL     OPQ     +0
3. Juan Antonio FLECHA GIANNONI     ESP     SKY     +0
4. Heinrich HAUSSLER     AUS     GRM     +25
5. Greg VAN AVERMAET     BEL     BMC     +25
6. Marco MARCATO     ITA     VCD     +25

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo