fbpx

Versenyként születik újjá a Móri Karika

Május 28-án új helyszínen, új formában rendezik meg a Móri Karikát, ezentúl a jótékonysági túrákon kívül országúti versennyel (20, 40, 80 km-en) is várják a kerékpárosokat a szervezők.

Móri Karika

Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt sajnos nem tudták megrendezni sok környékbeli kerékpáros kedvenc eseményét, a Móri Karika jótékonysági kerékpártúrát, amelynek egyik célja a Cortex Agysérültekért Alapítvány (Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért) segítése volt. A rendezvény hamar túlnőtte a túra kategóriát hiszen a leggyorsabb teljesítőknek eredményhirdetés keretein belül kupát osztottak.

Két év kihagyás után idén a rendezvény teljes egészében megújul, a rajthelyszín Mór belvárosából a szomszédos Nagyvelegre költözik és a jótékonysági túrák mellé az országúti verseny most már hivatalosan is bekerül a programok közé. A túrákat két (34 km és 55 km) távon rendezik, mindkét útvonal áthalad Móron és a szervezők a túrázóknak útközben frissítőállomást, és finisher pólót biztosítanak.

Az országúti versenyeknek egy 20 km-es, klasszikus dombos, VB jellegű körpálya ad otthont, melyen három távon (20, 40, 80 km) mérhetik össze erejüket az indulók, minden részvevőnek a korosztályának megfelelő körszámot (1, 2, 4 kört) kell teljesíteni. A rövid (20 km) és közép (40 km) táv 9.30-kor indul, míg őket a hosszú táv (80 km) rajtja követi 11 órakor.

Előnevezni május 24-ig van lehetőség az összes távra, viszont ha valaki lemarad róla, az még a helyszínen is tud nevezni felárral.

További információk és nevezés a szervezők honlapján:
https://trailzone.hu/jotekonysagi-kerekpartura/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo