fbpx

VeeTire Co. prémium minőségű gumiköpenyek az Eurobike-on

A thaiföldi VeeTire Co. a közelmúltban magas színvonalú kerékpárköpenyek tervezésére és gyártására amerikai leányvállalatot alapított. A motor- és kerékpáriparban megszerzett négy évtizedes technikai tapasztalatra, az öt modern gyáregységre és a 3000 fős munkaerőre építve a VeeTire a legtöbb kerékpárszegmensben egyaránt magas színvonalú gumiköpenyeket kínál.

vee_tire_eurobike_2016_09Hazánkban az új Vee Tire termékek a hagyományos Vee Rubber motorkerékpár és kerékpár köpenyek mellett mintegy két éve vannak jelen a piacon, ár/minőség mutatójuk rendkívül kedvező. A VeeTire bátran felvállalja a rétegigények kielégítését, így például a fatbike és az extrém kerékpárok szerelmesei is kiváló gumiköpenyek közt válogathatnak. Emellett az általános MTB, városi, trekking és országúti vonaluk is erős, széles választékkal, különféle technológiákkal és gumikeverékekkel állnak a bicajosok rendelkezésére.

A VeeTire a világ egyik vezető Fatbike köpenygyártójává emelkedett!

A VeeTire a világ egyik vezető Fatbike köpenygyártójává emelkedett!

Az elmúlt évben a VeeTire jelentős fejlődésen ment keresztül, ami az Eurobike kiállításon látottakban is tükröződött. A választék szélesedett, ezzel párhuzamosan a thaiföldi márka egyre több kerékpárszegmens számára kínál a magas színvonalú, akár különleges igényt kielégítő köpenymodellt. Az alkalmazott technológia hosszú évek gyártási tapasztalatán alapszik, számos fejlett szilikátalapú gumikeverék szerepel a kínálatban, köztük például extra lágy is. A szövetszerkezet a legtöbb modell esetében finom, többrétegű, a perem pedig a hajtogatós Aramid típus.

Elképesztő méret- és 2017-re színválaszték!

Elképesztő méret- és színválaszték!

A magas színvonalra jó példa, hogy a fatbike felhasználáshoz tervezett modellek is finom 120 Tpi szövetet alkalmaznak, alacsonyabb tömeget, fokozott tapadást és kényelmet kínálva a konkurens gyártók egyszerűbb technológiát és alapanyagokat felhasználó „duci köpenyeivel” szemben. Az extrém MTB stílushoz kínált külsők egytől egyig hatékony oldalfal-erősítéssel rendelkeznek, míg a mindennapos közlekedéshez tervezettek választhatóan többféle defektmentesítő technológiát biztosítanak. Számos további opció áll a bicajosok rendelkezésére: például a VeeTire paletta jelentős hányadában az oldalfal választhatóan klasszikus natúr színű is lehet. A lefedett kerékpárszegmensek 2017-ben a következők: fatbike, általános MTB, gravity MTB, 27,5+ MTB, cyclocross, országút, általános közlekedés, E-bike és BMX.

[divider scroll_text=”VeeTire Co. prémium minőségű gumiköpenyek az Eurobike-on”]
Az itthon legnépszerűbb általános közlekedésre tervezett VeeTire külsők között kiemelhető az Easy Street és a Zilent modell. Mindkettő fejlett, speciálisan a felhasználásra optimalizált gumikeveréket alkalmaz, választhatóan 1,5-5 mm-es kaucsukvédelemmel és „Snake Bite” felütés elleni oldalfalvédelemmel rendelkeznek. Többféle keréktípushoz és -méretben készülnek, a városi kerékpározásra leselkedő összes veszély ellen fel vannak készítve. Az Easy Street külön érdekessége, hogy rendkívüli szín- és méretválasztékot biztosít: krém, barna, fekete futófelülettel, illetve fekete/fehér oldalfallal is elérhető. 6-féle méret áll rendelkezésre (26×1,75/28-622/32-622/37-622/40-622/47-622). A 3 defektvédelmi szint lehetősége tovább szélesíti a hazai kínálatot. Reflektorcsíkkal ellátott, így a megújult KRESZ-szabályzás értelmében a küllőprizmát kiváltja.

A Speedster többféle szélesség és kerékmérethez egyaránt elérhető: számos felhasználáshoz, stílushoz alkalmazható...

A Speedster többféle szélességhez és kerékmérethez elérhető, számos felhasználáshoz, stílushoz alkalmazható…

A másik hazánkban népszerű Vee Tire modell a Speedster, amely többféle felhasználási területen kínál gazdag méretválasztékot, MTB/City Trekking, FAT, BMX, Dirt Jump és Junior kategóriában egyaránt. Fő kvalitása a rendkívül alacsony gördülési ellenállás, tehát jellemzően száraz, döngölt terepre ideális választás. A futóélen alkalmazott méhsejtforma mintázat növeli a kopásállóságot, a gyémántalakú oldalminta viszont a tapadást és a stabilitást fokozza. Több kerékmérethez elérhető, az alkalmazott technológia az ár függvényében magas szintű, a szövetszerkezet finom, a futófelület alatt pedig kevlárvédelmet kapott. A Speedster MPC Compound gumikeveréke közepesen kemény, a megerősített szövetszerkezet pedig B-Proof Casing technológiát alkalmaz. Kétkomponenses DCC gumiösszetételt alkalmazó változatban is elérhető, keményebb futófelülettel, illetve lágyabb, rugalmasabb oldalsó kialakítással. Az idén bemutatott „plusz” keréktípushoz ajánlott Speedster-verzió mellett 3,5”-os szélességgel akár fatbike alkalmazásra is rendelkezésre áll!

A Rail sorozat magas szinten szolgálja a "plusz" és a Fatbike kerékpárosok igényeit...

A Rail sorozat magas szinten szolgálja a “plusz” és a Fatbike kerékpárosok igényeit…

vee_tire_eurobike_2016_33

A Galaxy gyors MTB köpeny kedvező árszinten…

A MTB cross country és maratonfelhasználásra szánt modellek közt a VeeTire Rail egyértelműen a verseny-orientált vonalat képviseli, számos modellváltozattal rendelkezik. Mintázata gyors, szövetszerkezete rendkívül finom, emellett kellően ellenálló. Amatőr montisok számára viszont az itthon is kapható Mission és Galaxy jelenti az ideális választást. A Mission innovatív futófelületi formatervezéssel rendelkezik, a gyémántmintás oldalsó bütykök a legtrükkösebb kanyarokban is kiváló tapadást biztosítanak, a középső háromszög alakú mintázat által alkotott futó él pedig gondoskodik az alacsony gördülő ellenállásról. A Mission futófelület alatti KEVLÁR védelemmel, megerősített B-proof szövetszerkezettel ellátott igényes konstrukció, amely 26×1,95”/26×2,10”/29×2,25” méretben áll rendelkezésre. A hazánkban ugyancsak népszerű Galaxy MTB gumiköpenyt kiváló kanyartartás, fokozott tapadás és gyorsaság jellemzi, a legtöbb honi terepviszony közt ideális választás. Fejlett Dual Control Compound kettős gumikeveréket alkalmaz, amely kiváló kanyarstabilitást tesz lehetővé, alacsony gördülési ellenállással párosítva. E-MTB pedelec kerékpárokhoz is alkalmazható köpenymodell, megfelel az ECE-R75 szabványnak, 50 km/h-ig hitelesített. 72 TPI szövetsűrűséget, futófelület alatti 5 mm-es kaucsukvédelemet kínál, itthon 26×1,95 méretben kapható.

vee_tire_eurobike_2016_34

A Mission könnyű, gyors, és a kanyarokban is jól tart…

2017-ben a VeeTire a dinamikusan fejlődő 650b+ szegmenst is elkényezteti, 5 különböző mintázatú modell két tucat változatát kínálja: hajtogatós kivitel, kétkomponenses szilikát- vagy MPC gumikeverék, illetve 72 vagy 120 Tpi szövetsűrűség áll rendelkezésre. Thaiföldön a „Gravity” MTB kategóriában sem egy kaptafára készülnek a köpenyek. Számos köztük igen speciális igényt elégít ki, amivel a legtöbb konkurens gyártó nem is foglalkozik. A Flow Snap és a Flow Smasher például a lehető legextrémebb „sárgumipáros” a piacon, nem köt kompromisszumot, nem próbál minden terepviszonyra egyaránt megfelelni. A gumikeverék extra lágy Tackee Compound, a mintázat pedig ritkás és elképesztően magas.
[divider scroll_text=”VeeTire Co. prémium minőségű gumiköpenyek az Eurobike-on”]

Világrekorder mintázatmagasság: az egyik legdurvább valaha kínált sárgumi!

Világrekorder mintázatmagasság: a Flow Snap és a Flow Smasher az egyik legdurvább sárgumi a piacon!

Országúti felhasználásra a Road Tubeless- kompatibilis Apache-sorozatot érdemes kiemelni. Pazar, könnyű, hajtogatós darabok, amelyek az angol szaksajtóban rendkívül jó kritikát kaptak. A VeeTire Road Runner modell a hagyományos kerekekhez készül, hasonló technika színvonallal, mint az „apacs testvér”.

A Mission Command fatbike köpeny itthon is elérhető: valójában a hazai terep- és időjárásviszonyokhoz az ideális "ducigumi"!

A Mission Command fatbike köpeny itthon is elérhető: a hazai terep- és időjárásviszonyokhoz az ideális “ducigumi”!

[divider scroll_text=”VeeTire Co. prémium minőségű gumiköpenyek az Eurobike-on”]
A thai márka a fatbike-ok világában is rendkívül erős, nem kevesebb, mint 9 modell bő két tucat variánsa áll az új trendet jelentő kerékpárok rendelkezésére. Köztük szerepel havas, sáros, illetve általános terepre optimalizált változat, jövőre pedig akár „aszfaltgumit” is tehetünk a széles abroncsra. Az itthon is elérhető Snowshoe a havas kerékpározás szerelmesei számára készül, ritka mintázatnak köszönhetően viszont a sárban is jól irányítható. 4,5” szélességben kapható, azaz nem „kispályás” modell! A Mission Command fatbike-gumi a szó szoros értelemben a legszélesebb felhasználást teszi lehetővé, átlagos terepviszonyokhoz tervezett, így hazánkban igen népszerű. Mintázata határozottan gyors, itthon 4”-os méretben kapható. Egy további 2017-es „duci” csemege mellett nem mehetünk el szó nélkül: a VeeTire minden bizonnyal az első gyártó, amelyik aszfaltspecifikus fatbike-modellt is kínál. Az Apache Fattyslick 4,5” széles, teljesen sima futófelületű, hajtogatós, és országúti külsőkön szereplő külsők „Lightweight” szövetszerkezetét alkalmazza. Tapadása gyaníthatóan minden überel, kíváncsiak lennénk, milyen érzést nyújt a kanyarokban!

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo