fbpx

Vasárnap mountain bike országos bajnokság az olimpiai szakágnak, Sopronban

Július 21-én a Focus Team Hungary rendezésében Sopron ad otthont a hegyikerékpárosok Olimpiai Krossz Országos Bajnokságnak, a Dr. Lenkei Vitamin támogatásával.

Ahogy azt Böhm Lajos versenyigazgató elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek a színvonalas rendezésre, a versenyzők átlag feletti kiszolgálására és kiemelten kezelik a gyerek versenyek zökkenőmentes, minőségi lebonyolítását. A nyomvonalak kijelölésénél fontos szempont volt az, hogy ne pusztán a nyers erő domináljon, hanem a technikai tudás is mérettessen meg. Igaz ez a gyerek pályákra is, ami a szülők számára jól áttekinthető, mégis vérbeli montis terep. A szervezőgárda ügyesen kombinálta az 1994-ben is itt zajló OB futam szakaszait az nemrégiben felépült és az ország egyik legszínvonalasabb downhill pályájával.

ob_plakat

De lássuk, hogyan vélekednek erről olimpikonjaink, egyben regnáló bajnokaink, akik a verseny fontosságához mérten már a múlt héten tiszteletüket tették a hűség városában:

Benkó Barbara:

Elég old school jellegű a pálya, egy hosszú felfelé és egy lefelé a profilja. Felfelé igen jó kondíciót igényel, mert nem csak hosszú, de rendkívül meredek is, ami nem fog jól esni már az első körben sem, ha valaki gyorsan akar felmenni, márpedig ki ne akarna? Lassan egyébként nem is lehet menni, mert akkor egész egyszerűen le kell szállni. A lefelé szintén trükkös, mert felér az ember teljesen megrogyva, majd egyből rákanyarodik a DH pályára, ahol elég nagy és elég sok ugrató van, észnél kell lenni, mert ha elszabja valaki, akkor nagyon összecsukja magát és kerékpárját is, kicsit nem lehet esni, és ha esel, nem csak lehorzsolod magad, hanem garantált a súlyos sérülés. Gyanítom itt fog állni a sok néző és várja a vért, de remélem találni nem fognak! Chicken way nálam nem is opció, mert sokkal hosszabb, de ez így helyes. Majd egy 90 fokos kanyarral kicsit visszajövünk parallel a DH pályával és innen egy meredek, ám sima, rendkívül gyors lefelé, itt a maximum sebességgel lehet besokallni. Innen még kis csiki-csuki és vissza is értünk a rajthoz. Az biztos, hogy nagyon kemény verseny lesz és aki itt győzni tud, az mind technikailag, mind erőnlétben rendben van. Természetesen a címvédés a célom, ez nem is lehet kérdés, de egyszerű dolgom nem lesz, senkinek nem lesz az, de jó formában érzem magam, motivált is vagyok, azt hiszem, készen állok és várom már!

Parti András:

Úgy érzem jól alakul a formám és még mindig fejlődök, a wattok legalábbis ezt mutatják. Így a versennyel kapcsoltban optimista vagyok, bízok benne, hogy jól fog menni. Remélem, ezúttal nem leszek olyan peches, mint a Duna Maratonon és a technika is bírni fogja a tempót! A pálya tipikus “oldschool” nyomvonal, ami a hosszú, de annál meredekebb emelkedőt illeti, viszont lefelé egy DH pályán indulunk el, amin már a manapság divatos ugratók, dropok is várnak ránk, itt készülhet pár látványos fotó! 🙂 Nekem úgy érzem, fekszik ez a pálya, vasárnap kiderül, hogy ez mire elég…

A szervezők a gondosan felépített helyi marketingnek köszönhetően nézőrekordot várnak, a pálya legizgalmasabb szakaszain szurkolói szektorokat alakítanak ki.

A versenyről további információk és a regisztráció részletei a klub honlapján érhetők el:

http://www.mtbsopron.hu/olimpiai-cross-magyar-bajnoksag-sopron-2013-07-21/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo