fbpx

Városi bringatúra vár Budapesten, a Mozgás Éjszakáján

Június 17-én éjszaka, három év után ismét megrendezésre kerül a Mozgás Éjszakája, amelynek keretei között egy Budapest legszebb részeit érintő, 18 km-es kerékpáros túra várja a bringásokat. A részvétel ingyenes, de regisztrálni szükséges!

2022. június 17-én, péntek éjszaka összesen 25 sportágban lesz lehetőség a testedzésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre. A Hősök terén és a Városligetben megrendezésre kerülő Mozgás Éjszakáján a kerékpárosok is kiemelt figyelmet kapnak, hiszen egy 18 km-es városi bringatúrával várják őket a szervezők.

A részvevők egy hangulatos és látványos, a BRFK által biztosított kerékpáros útvonalon fedezhetik fel a Budapestet. A gurulás során érintve lesz a Hősök tere, a Petőfi híd, a Budai alsórakpart, a Margit híd és számos esti fényárban pompázó budapesti helyszín.

A rajt helyszíne a Kós Károly sétány, a rajt időpontja: 2022 június 18. 0:15.
A részvétel ingyenes, de a regisztráció szükséges. A kerékpártúrára ide kattintva lehet regisztrálni.

Útvonal:

Kós Károly sétány – Hősök tere – Dózsa György út – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Baross tér – Fiumei út – Orczy tér – Orczy út – Nagyvárad tér – Haller utca – Soroksári út – Boráros tér – Petőfi híd – Goldmann György tér – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Raul Wallenberg rakpart – Friedrich Born rakpart – Sztéhlo Gábor rakpart – Angelo Rotta rakpart – Gyóni Géza tér – Lipthay utca – Margit híd – Jászai Mari tér – Újpesti rakpart – Bessenyei utca – Kárpát utca – Dráva utca – Dózsa György út – Hősök tere

A kerékpározás mellett kéttucat további sportolási lehetőség is várja az érdeklődőket a Mozgás Éjszakáján, amely a legnagyobb ingyenes szabadidősport-rendezvény a fővárosban. Bemelegítésnek felpattanhatsz a 100 spinning kerékpár egyikére a Hősök terén, vagy a gyalogtúra során a Néprajzi Múzeum új épületének tetejét is megjárhatod, de SUP-ozni is lehet a városligeti tavon!

Szintén különleges programnak ígérkezik az éjszakai futóverseny, ahol rövid (3250 m), közép (6540 m) vagy hosszú távon (10300 m) lehet rajhoz állni. Ráadásul a futás a bringázással is kombinálható, hiszen 22:15-kor lesz a futóverseny rajtja.

Ha ez mind nem lenne elég, akkor választhatod a korfballt, a tollaslabdát, a kispályás focit vagy egy streetball meccset, kipróbálhatod a teqballt és a latin táncokat, de lesz jóga és különböző harcművészetek is, melyeket 21:00 és 04:00 között szabadon, ingyenesen űzhetők az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Mozgás Éjszakája fesztiválhangulatában!

A Mozgás Éjszakáján az ötpróbapontok is gyarapíthatók. Az ötpróba pontszerző sportágak teljesítését a GeoGo alkalmazással lehet igazolni. Az Ötpróba programban 8 különböző sportágban való teljesítéssel gyűjthetsz pontokat, amiket garantált, egyedi, kereskedelmi forgalomban nem kapható, Magyarock ajándékokra válthatsz be. További részleteket ide kattintva találsz.

Csatlakozz a Facebook-eseményhez és kövesd a Mozgás Éjszakája Facebook-oldalát a legfrissebb tudnivalókért! Találkozzunk június 17-én, a Hősök terén és a Városligetben!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo