fbpx

Valverde a régi: szakasz és összetett siker az Andalúziai Körversenyen – videó

Mallorcai sikere után újabb rangos győzelmet szerzett Alejandro Valverde, megnyerve a február 17. és 20. között rendezett UCI 2.1 kategóriás Andalúziai Körverseny zárószakaszát, megőrizve így a korábbi szakaszokról hozott néhány másodperces előnyét az összetettben.

Fotó: Alejandro Valverde Press

A spanyolországi verseny kedvezett a Movistar kapitányának, nem túl nagy hegyek, emelkedő befutók… Valverde bombaformában érkezett, némi meglepetésre már a prológot megnyerte, majd az emelkedő tetején véget érő 1. szakaszon is a győzelemért tekert, de a francia Jonathan Hivert (Sojasun) megviccelte a spanyol sztárt. Valverdének nem kellett szégyenkeznie, mert Hivert másnap a sprintereket is megtréfálta a tömeghajrán, második győzelmét behúzva.

Foto: Alejandro Valverde Press

Ma viszont a szintén emelkedőkkel tűzött záróetapon, a 12 fős élbolyból már a spanyol volt a leggyorsabb a szlovén Simon Spilak (Katyusa) és a lengyel CCC csapatában tekerő veterán olasz sztár, Davide Rebellin előtt. Összetettben szoros csatában, 7 másodperccel előzte meg Valverde a belga Jurgen Van Den Broeck-öt (Lotto-Belisol), megvédve címét.

A Movistar menője így nyilatkozott a verseny után: „Az igazság az, hogy a lehető legjobban zártuk ezt a körversenyt. Minden úgy alakult, ahogy reggel elterveztük, hagytunk elmenni egy szökést, s a többi csapat is együttműködött. Az utolsó emelkedőn Nairo (Quintana) olyan tempót diktált, hogy lehetetlen lett volna bárkinek szökni. A hajrában már a szakaszra koncentrálhattunk, az utolsó kanyarba, 250 méterrel a cél előtt negyediknek fordultam, eléggé lemaradva, de jól forogtak a lábaim, hogy győzzek.

Szerintem ilyen jól még egy szezonom sem indult, magamat is sikerült meglepni. Nem mondhatom, hogy nem vagyok még formában, mert ha nem így lenne, lehetetlen volna nyerni, de nem így terveztem. Az a szerencse, hogy Murciában nagyon jó idő volt, hatékonyan tudtam edzeni, és gyorsabban formába lendültem. De a legfőbb célok még odébb vannak, és nem szeretnék előtte túl sokat versenyezni. Szeretnék köszönetet mondani végül a csapatomnak, akik az elejétől a végéig fenomenálisak voltak!”

Videó összefoglaló a záróetapról:

Az Andalúziai Körverseny összetett végeredménye:

1. Alejandro Valverde (Movistar Team) 13:47:27
2. Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) +7 mp
3. Bauke Mollema (Blanco) +11 mp
4. Simon Spilak (Katusha) +12 mp
5. Bart de Clercq (Lotto-Belisol) +17 mp
6. Jakob Fuglsang (Astana) +19 mp
7. Nairo Quintana (Movistar Team) +24 mp
8. Sander Armee (Topsport Vlaanderen-Mercator) +30 mp
9. Davide Rebellin (CCC) a.i.
10. Dani Navarro (Cofidis) +38 mp

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo