fbpx

Utensilnord: Andrea Masciarelli a csapat legújabb igazolása

A tegnapi napon a magyar bejegyzésű Utensilnord-Ora24.eu kerékpáros csapat olasz sportigazgatója Franco Gini bejelentette a gárda legújabb igazolását a talján Andrea Masciarelli személyében.

Andrea Masciarelli

Andrea Masciarelli

A legendás Palmiro Masciarelli középső fia (Simone és Francesco is ismerős lehet a kerékpárrajongók számára) 1982. szeptember 2-án született Pescarában. Ifjúsági éveit követően a Cantina Tollo – Acqua & Sapone stagionaire versenyzője, majd 2003-tól a Vini Cardiola kerekese. Ezekben az években több Top 10-es helyet hoz a nevesebb olasz egynaposokról, de áttörő sikerrel nem büszkélkedhet.

2005-től egészen a 2012-es fennállásáig az Acqua & Sapone bringása. 2009-ben és 2010-ben részt vesz a Giro d’Italia-n (2009-ben végig is tekeri azt), de ugyanebben az évben teljesíti a Liege-Bastogne-Liege klasszikust is. 2005-től Stefano Garzelli egyik elsőszámú segítője.

Andrea a hétvégén mutatkozik be a GP Industria & Artigianato illetve a Giro di Toscana viadalokon, amelyeken a magyar bajnok Kusztor Péter is rajthoz áll. Eközben a hazai sor a május 3-ai lengyel Szlakiem Grodów Piastowskich 2.1-es szakaszversenyre hangol.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo