fbpx

Triatlonisták arattak diadalt az első XTERRA futamon

Az idei év első hó nélküli XTERRA versenyén Kent Horner és Mari Rabie tettek tanúbizonyságot arról, hogy a tél nem múlt el komoly edzés nélkül. A futamot Dél-Afrikában, egy üdülőfalu környékén rendezték a szavannán és a vadonban. Horner ráadásul fantasztikus 2:27’14”-es idővel ért célba, amely pályacsúcsot jelent…

Ez nagy öröm volt a sportolónak, aki egy 2 héttel ezelőtti féltávú Ironman versenyen szerzett 5. helyét pihente ki:

„Nem voltam biztos abban, hogy a testem felkészült a versenyre. Ugyanakkor lélekben annyira erős voltam, hogy minden akadályon átsegített. Nagyszerűen sikerült az úszás, bár arra nem is készültem külön, mégis Dan Hugo előtt értem partot. Az eufóriám annyira erős volt a célban, hogy a végén nem is éreztem, milyen fáradt is vagyok, csak másnap derült ki számomra, milyen kegyetlen nehéz volt a verseny. Természetesen célom a sorozat minél több versenyén részt venni, hiszen az XTERRA egyre izgalmasabb és erősebb lesz.”

A favorit Dan Hugo a második helyen ért célba 3 perccel Horner mögött. Lieuwe Boonstra szerezte meg a bronzérmet. Számára a verseny rémálom volt, több esés, bukás, defekt után mégis felért a dobogóra.

A dél-afrikai olimpikon triatlonista Mari Rabie elérhetetlen volt a többiek számára. Már az úszásnál a férfiakkal lépett partra, majd alig vesztett előnyéből a nála jobb montisokkal szemben. Futásban már szárnyalt, számára az XTERRA győzelem újdonság volt:

„Nagyon féltem a MTB pályától, sokat készültem, de ez volt az első komoly megmérettetésem. Állandóan azon izgultam, mikor vétek valami hibát, mikor látom elsuhanni mellettem az ellenfeleket. Az eddigi legszebb és legizgalmasabb versenyem volt, ezután minden XTERRA futamon indulok, ahol tudok! “

Rabie ideje 2:48’56” lett, míg az ezüstérmes Lombardi 2:52’27”-et, a bronzérmet megszerző Sammy Ferreira pedig 3:07’24”-e töltött a pályán. A táv ezúttal 1500 m úszásból, 25 km hegyikerékpározásból és 10 km terepfutásból állt össze.

Forrás: www.multisportinfo.hu
Fotók: XTERRA

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo