fbpx

Tour Down Under: Greipelé az idei első WorldTour-siker – videó

Az ausztráliai Tour Down Under első szakaszával kezdetét vette a 2013-as WorldTour, vagyis a legrangosabb kerékpáros versenysorozat, az első győzelmet pedig a Gorilla, azaz a Lotto-Belisol sprintere, a vasárnapi kritériumon is diadalmaskodó Andre Greipel szerezte meg.

Greipel győzelme (Fotó: sirotti.it)

Bár  Prospect és Lobethal közötti – szezonkezdetnek megfelelően – rövid, 135 kilométeres szakaszon ezúttal is voltak szökési kísérletek, az egyiket pont a részhajránál érte utol a mezőny. Ami miatt ezt megemlítjük, az a világbajnok Philippe Gilbert sikere a bónuszmásodpercekért, ugyanis ez azt jelenti, hogy a BMC belga kapitánya rámehet az összetett sikerre.

Greipel győzelme (Fotó: sirotti.it)

Az utolsó 10 kilométeren először a Team Sky állt a mezőny élére, de a Lotto-Belisol gépezete a hajrában ismét jobban működött, hogy győzelemhez segítség kapitányukat. Persze nyilván a sikerhez kellett Greipel is, akivel a korábbi évekhez hasonlóan a szezon elején úgy tűnik, nem nagyon lehet mit kezdeni. A második a 2012 során is figyelemre méltó eredményeket produkáló fiatal francia, Arnaud Demare lett.

Videón a sprint:

Tour Down Under 1. szakasz eredménye:

1. André GREIPEL (GER) LTB 3:35:24
2. Arnaud DEMARE (FRA) FDJ a. i.
3. Mark RENSHAW (AUS) BLA a. i.
4. Simone PONZI (ITA) AST a. i.
5. Steele VON HOFF (AUS) GRS a. i.
6. Roberto FERRARI (ITA) LAM a. i.
7. Daniele PIETROPOLLI (ITA) LAM a. i.
8. Edvald BOASSON HAGEN (NOR) SKY a. i.
9. Jose Joaquin ROJAS GIL (ESP) MOV a. i.
10. Zakkari DEMPSTER (AUS) AUS a. i.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo