fbpx

Tour de Hongrie: Amatour – Hódítsd meg velünk a hegyeket!

A legnagyobb magyarországi kerékpárverseny, a Tour de Hongrie során az amatőröknek is szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy maguk is személyesen tapasztalják, milyen kihívásokkal szembesülnek a nemzetközi viadal résztvevői.

 

 

Három túrát is indítunk a verseny során, mindhárom útvonalra elmondhatjuk: nem kifejezetten hosszú, hegyi szakasz, amely egy hobbi kerékpáros számára kihívást jelent, de egy kis felkészüléssel mindhárom pálya teljesíthető.

Az első túrára a Tour de Hongrie első szakasza előtt, 2019. június 12-én szerdán 14:30-tól kerül sor, a Pilismarót és a Hoffmann vadászház között kijelölt nyolc kilométeres szakaszon, egy órás szintidővel. Ez az etap minden túrázó számára emlékezetessé válhat, ha megnézi a nemzetközi mezőny hegymászását is. Ez a szakasz – persze ez mindhárom hegyi etapról elmondható – döntő hatással bírhat a Magyar Körverseny végkimenetelére…

 

Az AmaTour Pilis 2019 kiírása: KLIKK IDE!

 

Másnap, június 13-án csütörtökön Miskolcon, a DVTK-stadionnál gyülekeznek majd a túra résztvevői, akik 15 órától Bükkszentkeresztre tekernek fel, a tizennégy kilométeres szakaszra másfél órás szintidőt írnak elő a rendezők. Ezen az útvonalon 2018-ban emlékezetes teljesítményt nyújtott Valter Attila, a magyar kerékpáros akkor megnyerte a körverseny legmagasabban kijelölt hegyi hajráját.

 

Az AmaTour Miskolc 2019 kiírása: KLIKK IDE!

 

A Pilis és a Bükk után a harmadik kihívás a Mátrában várja majd az érdeklődőket: június 15-én Gyöngyösön a Fő térről indul 12:30-kor útjára a túra, amelynek (rész)célja a tizenöt kilométeres hegymászás végén Mátraházán lesz, de aki még érez magában erőt – és tartani tudja az előírt két órás szintidőt –, feltekerhet a Kékestetőre, ahol a Tour de Hongrie szombati szakaszának befutóját jelölik ki.

 

Az AmaTour Kékes 2019 kiírása: KLIKK IDE!

 

Mindhárom túra esetében fontos, hogy az a nemzetközi kerékpárverseny útvonalán halad, a szintidő végén a rendezők a teljes útvonalat lezárják, a Tour de Hongrie mezőnyének érkezése miatt. Éppen ezért fontos, hogy a balesetveszély miatt a túrázók nem haladhatnak a pályán „visszafelé”. Az útvonal lezárásának feloldását a kerékpáros mezőny elhaladása után a szervezők jelzik az érdeklődőknek.

Az AmaTour mindhárom túrájára nevezni kell (június 7-ig előnevezéssel vagy a helyszínen), a részvétel minden nevező számára ingyenes lesz, az első háromszáz nevező ajándék Tour de Hongrie-kulacsot és rajtszmot kap.

A túrákat orvosi biztosítás kíséri, időmérés nem lesz, a célban frissítővel várjuk a résztvevőket, akiket arra biztatunk, várják meg velünk a Tour de Hongrie mezőnyének érkezését, szurkoljanak a versenyzőknek.

 

Online előnevezés: KLIKK IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo