fbpx

Top10 eredmény a mountain bike világbajnokságról, Ausztráliából!

A mai nappal elkezdődtek a küzdelmek az ausztráliai Cairns-ben szeptember 10-éig zajló mountain bike világbajnokságon, ahol az állóképességi és a lejtőző szakágban is részt vesznek magyar versenyzők. Ma a cross-country váltók meccseltek a helyezésekért. 

Az Eb-n hatodik helyet szerző váltó a vb-n is hozta a remek eredményt

A magyar válogatott az Európa-bajnokságon is sikeres (6. helyet szerző) összeállításban indult, fiatal versenyzőkből összeállítva a váltót: Benkó Barbara (elit nő), az U23 Dina Márton, a 19 év alatti Fetter Erik,  Benkó Barbara (elit nő), Buzsáki Virág (WU19) és Valter Attila (U23) alkották a csapatot.

Dina Marci remekül kezdett, a harmadik helyen is haladt, de aztán feltehetően hibázott valahol és visszacsúszott a 15. helyre. utána a junior Fetter Erik hajtott 13:04-es kört, majd következett Barbi, Virág és Valter Attila, visszahozva a váltót a top 10-be.

A versenyt a svájciak nyerték, ahol a két elit versenyző hatalmasat hajrázott, Jolanda Neff és Nino Schurter a hetedik helyről hozták fel a csapatot úgy, hogy a végén 24 mp-vel nyertek. A magyar váltó 2:46 perc hátránnyal lett 9. megelőzve például a rendező ausztrálokat, Kanadát, a cseh és az osztrák csapatot.

Eredmény:

  1. Svájc
  2. Dánia
  3. Franciaország

Teljes jegyzőkönyv: mtb_vb_valto

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo