fbpx

Tisztul a kerékpársport: nem volt pozitív doppingteszt a 100. Tour de France-on

A 2013-as Tour de France nem hozott pozitív doppingteszt-eredményt – hirdette ki tegnap este a svájci Aigle-ban tartott nyílt napon a Doppingmentes Kerékpározásért Alapítvány (CADF) elnöke, Francesca Rossi.

froome_3a8bbfe5fa2e97fe459640a9ca1b9ccc

A CADF idén 622 vér- és vizeletmintát vizsgált meg a 100. Tour de France alatt (2012-ben ez a szám 566 volt) A Francia Antidopping Ügynökséggel (AFLD) szorosan együttműködve a CADF 202 mintát vételezett a verseny előtt, és további 419-et a Tour közben. (Hasonló számot semmilyen nemzetközi sporteseményen nem mérhetünk.)

A doppingteszteket célirányosabb stratégia alapján, a biológiai útlevél adatait is figyelembe véve végezték 198 mintánál (ugyanez a szám 149 volt 2012-ben). Ennek a stratégiának a gyakorlati megvalósítását a verseny közben nagyban segítette a kiváló együttműködés a CADF és az AFLD között – mondta Rossi.

A mintákat a WADA (Antidopping Világszervezet) Châtenay-Malabry-i (Franciaország), lausanne-i (Svájc) és kölni (Németország) laboratóriumában végezték. Az UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) és az AFLD egyetértésében a mintákat konzerválták a jövőben lehetséges utólagos vizsgálatok céljából.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo