fbpx

Tisztújító közgyűlés: Sándor Benedek az MKSZ új elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott ma a Magyar Kerékpáros Szövetség a Hungexpo 25-ös épületében, mely során a leköszönő Polony István helyére a 35 éves Sándor Benedeket, az MKB Bank Zrt. vezérigazgató helyettesét, a Tipográfia korábbi versenyzőjét választották meg.

sandor_benedek_mksz

Sándor Benedek

A szavazáson a 119 tagegyesület nagyjából kétharmada jelent meg, az új elnököt szinte teljes többséget kapott. Szintén szavaztak a szakmai alelnökökről és az elnökségi tagokról.

A négy szakmai alelnök:

Bodrogai László – 45 éves – Közgazdász, az Eszterháza központ főigazgatója.

37 éves korában egy balest miatt kezdett el kerékpározni. Azóta itthon és külföldön is több versenyen vett részt nézőként vagy résztvevőként. Az elmúlt időszakban lehetőségeihez mérten segítette a spotágat, a Szövetséget, valamint több kerékpáros esemény szervezésében vett részt aktívan.

Eisenkrammer Károly – 47 éves, szakedző, vállalkozó, korábbi versenyző, olimpikon

A Vuelta Sportiroda és a Kőbányai Torna Club vezetője. Tevékenysége a sportágban: a Tour de Hongrie, a Mátra Maraton és a Tour de Zalakaros szervezője. A KTC ez egyik legdinamikusabban fejlődő utánpótlás-nevelő egyesület.

Nagy Ádám – 54 éves testnevelő tanár, közgazdász, vállalkozó, sportszervező

A Temposport Kft vezetője. Versenyszervező, edző. Több mint tíz éve a hazai mountain bike sport meghatározó alakja. Jelenleg is az MKSz elnökség tagja.

Soós Gábor – 36 éves Közgazdász

Jelenleg a hitelintézeti szektorban tevékenykedik vezetőként, értékesítési területen. Tíz évig versenyzett országúton és pályán. Aktív versenyzői időszakában 11 országos bajnoki címet szerezett utánpótlás és felnőtt versenyzőként a KSI és az FTC színeiben. A hitelintézeti szektorban több, mint 10 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik. Jelenleg is az MKSz elnökség tagja.

sandor_benedek_mksz_2

Elnökségi tagok:

Arató Gábor – ügyvezetõ igazgató – Manuli Stretch Magyarország

15 éve vállalatvezetőként dolgozik csomagolástechnikai területen. Korábban versenyszerűen kerékpározott, 8 Magyar Bajnoki címet gyűjtött utánpótlás és felnőtt korcsoportokban, országúton és cyclocross szakágakban. 1997 és 2008 között részt vett az UCI kategóriás Gemenci Nagydíj országúti kerékpárverseny szervezésében, versenyigazgatóként.

Bacsa Gábor – 46 éves, közgazdász, marketing kommunikációs szakember

25 éves tapasztalattal rendelkezik a marketingkommunikációs szakmában. Elsősorban reklámügynökségeknél dolgozott, nagy nemzetközi és hazai márkák kampányain. Jelenleg a Dentsu Aegis csoport egyik médiaügynökségét vezeti. Az elmúlt évtizedben lett lelkes amatőr kerékpáros, aki a hétvégi tekerések mellett igyekszik figyelemmel kísérni az élsportot is.

Nagy László – 50 éves vállalkozó

Kunságszesz Szeszipari Zrt tulajdonos vezérigazgatója immár 20 éve. A Kunságszesz Zrt. Magyarország második legnagyobb szeszipari vállalata, Kiskőrösi székhellyel. Lelkes kerékpáros, lehetőségeihez képest a kerékpársport támogatója.

Válé Flórián – 46 éves sportvezető, szakedző, testnevelő tanár,

2011 óta a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. Ügyvezető igazgatója. Kerékpáros szakosztályuk az utóbbi 3 évben két alkalommal lett a legeredményesebb, egyszer pedig második a csapatok eredményességi versenyében. Versenyzőik számos bajnoki címet szereztek, legjobbjaik (Valter Attila, Dina Márton, Kádi Tamás) az utánpótlás EB-n VB-n is kiemelkedő eredményeket értek el.

A felügyelő bizottság elnöke Dr. Princzinger Péter maradt, aki jogász, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. A diósdi TeamBike turisztikai és szabadidősport egyesület vezetője, lelkes amatőr kerékpáros.

Felügyelő Bizottság tagok:

Kádi József – 48 éves, közgazdász, a Melódiák Országos Diákvállalkozási Hálózat pénzügyi igazgatója. 2003 óta mountain bike versenyek követője, résztvevője.

Mód Miklós János – közgazdász, az Oktatási Hivatal Projekttámogatási pénzügyi osztály vezetője. Speciális terület: támogatások, nonprofit szektor.

Az új elnökség december 1-jével kezdheti majd meg munkáját.

A tisztújító közgyűlésen Polony István elnök beszámolóját követően megszavazták az 2017-24-es időszakra vonatkozó sportágfejlesztési stratégiáját, majd a tisztújítás után döntöttek az MKSZ-embléma módosításáról és a 2017-es egyesületi tagdíjról, ami 15 000 Ft lesz.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo