fbpx

Ti elmondtátok, milyen maratont szeretnétek – mi megszervezzük

A Nyugat Maraton Kupa szervezői által publikált kérdőívben elmondtátok, milyen maratont szeretnétek. Mi pedig megszervezzük. Szerinted 7000 Ft-nál drágább vagy olcsóbb a te igényeidnek megfelelő maratonra a nevezés? Olcsóbb, sokkal. De erről egy pár sorral később…

944-en töltöttétek ki a kérdőívünket. Köszönjük. A kérdőívet kiértékeltük, és az elmúlt héten beépítettük a nevezési rendszerbe mindazt, ami számotokra fontos. Célunk egy olyan maratont szervezni, amilyet megírtatok nekünk. Ahol minden klappol. Ahol mindenki jó szájízzel megy haza.

_MG_6023

Nos, megindítjuk a nevezést a 2013-as Nyugat Maraton Kupára. A nevezési díj – ha mindhárom versenyre benevezel – 2013.03.31-ig, akkor kevesebb, mint 3.850 ft/maraton. A kedvezményes nevezéshez kattints ide.

A legfontosabb dolgok, amelyeket beépítettünk a maratonok programjába abból, amit kértetek (a teljesség igénye nélkül):
– Profi pályajelölés, élvezetes útvonal, gyönyörű tájak.
– Lehet választani, hogy kérsz-e pólót. (Ha nem kérsz, akkor olcsóbb nevezést kapsz, póló helyett)
– Választhatsz, hogy vega vagy nem vega kaját kérsz.
– Rengeteg cél területi program várja a kísérőket és az indulókat (cél, hogy senki se unatkozzon)
– Intézünk Nektek kedvezményt a környező szállásokon
– Olyan fogadtatásban lesz része minden beérkezőnek, amilyenre még nem volt példa kicsiny hazánkban. Mert sokan – írtátok: mindenkinek kijár az ünneplés.

A kérdőív kitöltői között február 26-án tartott sorsoláson (facebook.com/nyugatmaratonkupa) Gelle László, Pipicz-Bús Dorottya és Tóth Ferenc voltak a szerencsések.

S végül nézzük részletesen mi az, amit elmondtatok a kérdőív segítségével. Kérdésről kérdésre mutatjuk be, hogy mire, milyen válaszokat kaptunk és azokat, hogyan építjük be a Nyugat Maraton Kupába.

Szerinted jó ötlet megkérdezni Téged, milyen maratont szeretnél? – a kérdés hülyeségnek tűnhet, de kíváncsiak vagyunk, hogy egyáltalán jó irány-e az, amit kitaláltunk.

szerinted jó ötlet megkérdezni  téged_

A 99%-otok igennel felelt. Köszönjük a bizalmat, és örülünk, hogy ez az újfajta megközelítés pozitív visszajelzést kapott. Így bátran folytatjuk ezt az utat.

Egy monti maratonon az alábbiak közül mi az, ami szerinted a legfontosabb? (tudjuk, hogy mind fontos, de mi arra vagyunk most kiváncsiak, mi számodra az elsődleges)

egy monti maratonon mi az ami számodra a legfontosabb.

A szép tájak és az élvezetes nyomvonal minden helyszínünkön adottak. A pályák kijelölését pedig a tervezett 100 %-os teljesítmény helyett 200 % – osan igyekszünk megoldani.

Az ár hogyan változzon a nevezésnél?

az ár hogyan változzon a nevezésnél_

Vettük az adást. Így oldottuk meg.

Ár és a póló esete:

ár és a póló esete

Itt nem alakult ki egyértelmű többség semelyik válasz mellett. Ezért úgy határoztunk, hogy lehet választani a nevezésnél: ki az, aki pólóval, és ki az, aki póló nélkül kéri a rajtcsomagot.

Mi legyen a rajtcsomagban? (Kérünk, maradj a valóság talaján. Sajnos aranyrögöt és a nevezési díj többszörösét kp-ban nem tudjuk a rajtcsomagba tenni. Olyat írj, amit szeretnél, és reálisnak is tűnik. FONTOS, MAXIMUM 5 dolgot írj.)

Ennél a kérdésnél mutatkozott meg a bringások kreativitása. Benkó Barbi képektől kezdve az esőkabáton át minden ötlet felmerült. Illetve a kérdőív egyik legszellemesebb mondata is itt született meg, ami a következő: “Ez a rajtcsomag egy Kinder tojás felnőtteknek.”

A legjellemzőbb válasz mégis a gél, gél és gél volt. Valami olyan, amit meg lehet enni/inni a verseny alatt. Illetve egy korrekt tájékoztató a verseny útvonaláról, frissítőpontjairól.

Mit adjon a rajtcsomagba a szponzor? Nem titkoljuk, ahhoz, hogy jó maratont szervezzünk, kell a Te nevezési díjad, és a szponzorok támogatása. Viszont a szponzorokat ki kell szolgálni. Az alábbi dolgok közül mi az, ami számodra vonzó lehet tőlük?

Mit adjon a rajtcsomagban a szponzor.

Már csak annyi dolgunk van ezzel kapcsolatban, hogy megmutassuk az eredményt a szponzoroknak, és egy igazán jó ajánlatot kérjünk tőlük Neked.

Frissítőpont. Legyen valami extra, és ha igen, akkor mi legyen az?

Frissítőpont. Legyen valami extra_

Ez volt az a kérdés, amire mi azt hittük, hogy tudjuk a választ. De nem. Nektek semmi extra kívánságotok nincs, csak legyen, aminek lennie kell. Illetve többen jeleztétek, hogy szeretnétek, ha lenne sós ropogtatni való is a frissítőpontokon. Jelentjük: Lesz.

Divatos szóval az infrastruktúra (wc, zuhanyzó, parkoló, őrzött ruhatár stb.) Neked mennyire fontos? Jelöld 1-5 skálán “1 = semennyire nem érdekel, mert bringázni jövök nem tusolni” “5= bringázni jövök, de nem szeretek pisibe gázolni a WC-n, és a meleg vizet is kedvelem.”)

Az osztály átlag az összes választ figyelembe véve 3.84-lett. Mi az 5-ösre hajtunk. Reméljük, aki 1-est írt, nem lesz csalódott.

RAJT. Szerinted érdemes szétvenni a távokat a rajtnál? (szétvenni = csúsztatva induljon a rövid, közép és hosszú táv)

Rajt. Szerinted érdemes szétvenni a távokat a rajtnál_

Itt csak annyit írnánk: Értettük. Külön lesznek!

Van olyan bringás arc, akinek örülnél, ha bemutatná a verseny előtt a pályát egy videón/cikkben? Ha igen, ki az?

Sok ismert bringás neve  leírásra került. Átgondoljuk, és felvesszük a kapcsolatot a szóba jöhető bringásokkal. Ami biztos, a http://www.facebook.com/nyugatmaratonkupa oldalon első kézből tudhatjátok meg, ki lesz az, aki bemutatja a pályát.

Egyébként volt egy-két igazán bátor és merész ötlet. Például felmerült egy esetben Lance Armstrong neve, szintén egy esetben Michelle Wild vagy más néven Vad Kata. Sajnos ők egyéb elfoglaltságukra hivatkozva nem tudnak eljönni pályát bejárni. Bár Vad Kata véleménye minket is nagyon érdekelne a pályáról, talán majd jövőre.

Van-e olyan dolog, amire nem kérdeztünk rá, de számodra fontos egy maratonon?

Nagyon sokan írtátok erre a kérdésre, hogy a célterületen akartok programokat, hogy a család/barátok/bartátnők ne unatkozzanak, amig Te a bringádon tekersz. Ezért igérhetem, készülünk programokkal gyerekeknek, felnőtteknek. Egy igazi buli hangulatot szeretnénk varázsolni a célterületre.

Szeretnétek, ha a befutóról mindenkinek maradna valami emléke. Erre kitaláltunk valami nagyon jót. Amit most még nem fedünk fel, de annyit elárulhatunk, hogy eddig még sehol az országban nem kaptatok ilyen célbaérkezést, mint amit a Nyugat Maraton Kupán fogtok kapni.

Kajáról írtátok: Fontos, lehessen választani vega menüt is. A nevezési rendszerbe beépítettük.
Közületek sokaknak az is fontos, hogy sokkal több hangsúlyt helyezzünk a környezettudatosságra és a környezetvédelemre, mint más eseményeken ez megszokott. Mivel ez nekünk is fontos téma, ezért ezt átgondoljuk, és kidolgozunk egy stratégiát arra, hogy hogyan lehet a legkisebb környezetterhelés melett lebonyolítani a maratonokat.

Még egyszer köszönjük a válaszokat. Mindent elkövetünk, hogy az általatok megmutatott irányt tartsuk, és egy olyan maraton kupa sorozatot rendezzünk, amilyet leírtatok nekünk!

Ne feledd 03.31-ig tudsz lehető legnagyobb kedvezménnyel nevezni.

Üdvözlettel
Simon Gábor
Nyugat Maraton Kupa Főszervező

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo