fbpx

Szlovák DH Kupa #2 – szaggat az égi áldás

Meglehetősen szaggatottra sikerült a Mala Lucivna-i szlovák DH kupafutam mai napja, mert az edzéseket kétszer is félbeszakította az égi áldás.

A LiMiT Racing Team tagjai – amennyire lehetett – kihasználták a napot és a szikkadó talaj után dagonyában is letesztelték a pályát.

Zámbó Dávid és Gács Péter

Zámbó Dávid és Gács Péter

Reggel még kellemes, napos idő volt, a pálya tegnap óta sokat száradt, így kérdésessé vált a sárgumik használata. A csapat versenyzői néhány kör után beiktattak egy gyalogos pályabejárást, majd utána nekiálltak lecserélni a gumikat. Mire elkészültek beborult az ég, majd akkora eső árasztotta el a depót, hogy a szervezők félbeszakították az edzéseket és leállították a síliftet is. Fél óra elteltével még mindig úgy látszott, hogy ebből a napból már nem lesz semmi, a sátrak körül már hömpölygött a víz. Majd mikor már majdnem végleg feladta a csapat a mai napot, egyszer csak elállt az eső, kisütött a nap és a lift újra elindult. Bár a mezőny megtizedelődött az eső által, sokan visszavonultak a szállásukra, a kitartóak újra elkezdtek szállingózni a pálya felé. Mondanunk sem kell, hogy aki ezek után előkerült a fák közül a pályán, úgy nézett ki, mint akit egy vödör sárral nyakon öntöttek.

Mivel a cél az volt, hogy a LiMiT-es srácok minél több kört tegyenek meg a pályán, ez felülírt mindent, így Szabó NF Bandi és Keresztes Peti a sár ellen felvértezték magukat és nekivágtak a feladatnak. Sokra nem futotta az időből, és mire a többiek is utánuk indultak, egy újabb zivatar közeledtével ismét leállították a felvonót és a versenyigazgató lezártnak tekintette a mai napot.

Azért Bandiék sarazós körei elég hasznosnak bizonyultak, elmondásuk szerint ekkora sárban többet tanultak meg a pályából, mint eddig összesen. Bandinak hihetetlenül fekszik a pálya, elmondása szerint ilyen tempós és meredek a pályán már rég nem versenyezett. Sajnos a nap végére begyűjtött egy kellemetlen sérülést: „A sár miatt másik ruhát vettem fel és vele együtt a tartalék cipőmet, ami eléggé csúszkált a pedálon. Kétszer is sikerült ugyanazt a gyökeret letalpalnom, mostanra nagyon megfájdult a lábam.”

Délután már hatalmas sár volt a pályán

Délután már hatalmas sár volt a pályán

A merevesek táborát erősítő Szűcs Tominak nem barátja az esőáztatta pálya. „Most érzem igazából a merev bringa hátrányát, mert rettenet gödröket fékeztek a felázott pályára, amelyek kisimításában csupán a bicaj hátuljának hajlongása van segítségemre, ami sajnos nem sok.” 

Gács Peti egyike volta azoknak, akik már nem értek fel a pályára az újabb vihar előtt. „Az időjárás jelentésekben láttuk, hogy délután egy nagyobb eső várható, de bíztam benne, hogy a nap szétsüti a felhőket és a délelőtti bemelegítő köreim után meg tudom húzni a délutánt. De az eső szinte percre pontosan megjött és mivel vasárnapra már nem mondanak nagy esőt és a nyomvonalat mondhatni töviről-hegyire ismerem, így a híg sárban nem láttam értelmét biciklizni. Mikor a talaj meggyurmásodott, ki akartam próbálni a pályát, de a következő vihar érkeztével már lezárták az edzést. Úgy gondolom, szinte semmit nem veszítettem ezzel és holnap a srácokkal megpróbálunk valami szépet alkotni.” – nyilatkozta a csapatvezető.

További információk a LiMiT Racing Team facebook oldalán.

Videó a csapat 2. napjáról.

Fotóalbum a csapat 2. napjáról és az első nap beszámolója itt.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo