fbpx

Szalontay Sándor új 1000 méteres rekordjával eloszlatott minden vitát. (videó!)

Tegnap este a bécsi GP Vienna pályakerékpáros versenyen Szalontay Sándor az új 200 méteres rekord után 1000 méteren is országos csúcsot hajtott.

Szalontay Sándor

Szalontay Sándor

A svájci World Cycling Center színeiben induló sprinter 1:03,347 perces idejével a harmadik lett a világ- és olimpiai érmek sorát magáénak tudó német Maximilian Levy mögött, aki pályacsúccsal (1:02,581) nyert.

Korábban készült interjúnkban Sanyi tulajdonképpen beígérte a csúcsot, hiszen Svájcban sokat javítottak a rajtoláson:

Otthon nincs rajtgép – miért is lenne – és ezeket egyik edző sem tudja és nem is mondta el semelyik pályásnak. Sokat javult a rajtgépből kijövetelem, ami már egy másodpercet biztosan jelent. Még mindig nem az igazi, de az elvét és a technikáját megértettem, gyakorolni kell.

 

 

Az új rekord felállításával megdőlt a szakág legendája, a több mint százszoros bajnok Pais Péter 1986-ban, Colorado Springs-ben futott 1:05,505-ös ideje is, eloszlatva minden vitát. A hivatalos 1000 méteres csúcsot is Szalontay tartotta 1:05,809 perccel (2013. 10. 02. Bécs), mert a nemzetközi szövetség már csak szabvány pályákon futott rekordokat jegyez, Pais pedig még nyitott pályán érte el az országos csúcsot.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo