fbpx

Svájci Kupa az utánpótlás szemszögéből

A hétvégén Gränichen adott otthont a soron következő Junior Szériának, ahol nem csak juniorjaink vettek részt, hanem az alsóbb évesek (U15, U17) is.

A Junior Világkupa miatt mindegyik korosztályban szép számmal indultak külföldiek is, tehát egy erős nemzetközi mezőny gyűlt össze. Szombaton az 13-14 évesek kezdték a versenyzést a magyar csapatból. A hatalmas hőségben derekasan helytállt mindenki és kiemelkedően szép eredményeket hoztak el. Bukovácz Panna 17., Greman Szonja 25., Lőrincz Benke pedig 15. helyen ért célba.

Utánuk következtek az U17-esek, akiknek már a nagy pályán kellett 3 kört teljesíteniük. Bokros Csenge nagyot küzdve 8. lett, Baranyi Áron jókedvűen 18.-nak érkezett be. Vasárnap az U19-eseken volt a sor, a fiúkra 5, a lányokra 4 nagy kör várt. Először a fiúk rajtoltak rettentően sokan, a mezőny 125 főből állt, ami némi összeakadást is kezdeményezett a rajtban. Sajnos Sylvester Balázs is részese volt a torlódásnak, de sérülés nélkül megúszta és tudta folytatni a versenyt, majd a 79. helyen ért célba. Fülöp Ádám egy kisebb eséssel az utolsó körben, viszont csak pár karcolással a 73. helyet szerezte meg. Fetter Erik egyenletes erős tempóval haladva visszatért az élmezőnybe így a 14. helyet szerezte meg magának. 12:50-kor a lányaink kezdték a versenyzést, az elit nők után (Elit női kategóriában most nem voltunk érdekeltek) 5 perccel. Végig szépen, tudatosan versenyezve Vas Kata Blanka 6. lett, Buzsáki Virág a második kör végén kiállt.

Következő verseny immáron hazánkban, két hét múlva Csömörön lesz.

Forrás: Bringasport.hu

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo