fbpx

Strade Bianche: a nagyon poros verseny – videó

Tavaly a lengyel Michal Kwiatkowski nyerte az egyre népszerűbb dózerutakkal fűszerezett olasz klasszikust a Strade Bianche-t és ma is a keleti blokkból került ki a győztes…

porfelhőlovagok

porfelhőlovagok

A 200 kilométeres versenyen elég nagy szél fújt, így a szokásosnál is több múlt a megfelelő erőbeosztáson és hogyan tudják védeni a csapatok az első számú embereket. A nap korai szökését utolérve kezdődött a nagyok játéka, az utolsó 30-40 kilométeren egymást érték a támadások, miközben porfelhőben közlekedett a mezőny a murvás szakaszokon.

Zdenek Stybar

Zdenek Stybar

Nagyon aktív volt a BMC Van Avermaet-tel és Oss-szal, de ott volt Lars Boom az Astana Team-ből, Stybar (Etixx-Quick Step), Sagan (Tinkoff-Saxo), Valverde (Movistar), Cancellara (Trek) és Vanmarcke (Lotto NL-Jimbo) is benne voltak mindig az élbolyban. Az utolsó húszasra gyakorlatilag Stybar, Van Avermaet, Valverde, Cancellara és Vanmarcke maradtak.

Van Avermaet, Stybar és Valverde

Van Avermaet, Stybar és Valverde

Egy emelkedőn Valverde húzta meg, amire Cancellara szakadt le, majd Van Avermaet támadása Vanmarcke vesztét okozta. Hárman folytatták, és Siena városába érve az utolsó kilométer meredek dombját is így kezdték meg. Van Avermaet támadott először, s úgy tűnik Valverdének nem kifizetődő a támadó szellemű versenyzés, nem bírta a tempót. Stybar viszont igen, sőt, az utolsó 300 méteren a cseh bajnok meg is kontrázta a belgát, újabb Quick Step győzelmet szerezve Kwiatkowski után.

videón az utolsó 10 kilométer:

Végeredmény:

1 Zdenek Stybar (Cze) Etixx – Quick-Step 5:22:13
2 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team 0:00:02
3 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:00:18
4 Sep Vanmarcke (Bel) Team LottoNL-Jumbo 0:00:46
5 Diego Rosa (Ita) Astana Pro Team 0:00:56
6 Oscar Gatto (Ita) Androni Giocattoli 0:00:59
7 Rigoberto Uran (Col) Etixx – Quick-Step
8 Fabio Felline (Ita) Trek Factory Racing 0:01:02
9 Przemyslaw Niemiec (Pol) Lampre-Merida 0:01:03
10 Giampaolo Caruso (Ita) Team Katusha

Fotók: RCS

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo