fbpx

Spyral Tour 20 csomagtartótáska miniteszt

A Spyral túratáskák négyféle méretben állnak rendelkezésre, a 20 liter űrtartalmú, két oldalsó rekesszel rendelkező Spyral Tour 20 modell népszerű, költséghatékony megoldás a mindennapos kerékpáros közlekedéshez: a kisebb bevásárlások intézése vagy a rövidebb kerékpártúrák egyaránt a tarsolyában vannak.

Meglepően erős és stabil táska!

Meglepően erős és stabil táska!

A Spyral túratáska-szettek rugalmasan variálható tárolási megoldást tesznek lehetővé. A Tour 20-as csomagtartóra rögzíthető modell két 10-literes oldalsó rekeszt biztosít, mindazonáltal a körképben ugyancsak szereplő Spyral Tour 12 modellel is kiegészíthető, így egy moduláris 32-literes táskaszettel rendelkezhetünk. Használhatjuk az egyiket vagy a másikat a holmik mennyisége függvényében, illetve együtt akár a többnapos kerékpáros túrák során is hű társunk lehet. Tapasztalatból mondjuk, hogy ez praktikusabb elrendezés, mint az egyetlen nagyobb űrtartalmú kerékpártáskák, illetve a bicajról leszerelve ugyancsak egyszerűbb a csomagok kézben vagy vállon cipelése.

Klasszikus kialakítás: igen hasznos társunk lehet!

Klasszikus kialakítás: igen hasznos társunk lehet!

A Spyral Tour 20 a mindennapos közlekedés során önmagában is szolgálhat. A csomagtartó tetején elhelyezett táska bizonyos esetekben akadályozza a kerékpárra történő fel- és leszállást, illetve a gyermekülés felszerelése és használatát is korlátozza. A két oldalsó rekeszes kialakítás ezeket a problémákat kétségtelenül megoldja, és mivel csatos/hevederes rendszerrel rögzül, illetve megfelelő merevítést kapott, a Tour 20 kellően stabilan áll, megpakolt állapotban is jól tart. Az oldalt elhelyezett kisebb zsebek az apróbb tárgyak tárolására szolgálnak, így nem kell a „nagyrekesz” mélyén kutatnunk utánuk.

A fogatyú is az alapanyaghoz és a szerkezethez hasonlóan az örökkévalóságnak szól...

A fogatyú az alapanyaghoz és a szerkezethez hasonlóan az örökkévalóságnak szól…

Ellenálló, vízhatlan alapanyag és a magas szintű kidolgozás jellemzi a Spyral 20 modellt, az erős „Cordura” nejlonszövet a legpatinásabb márkák drága modelljein is visszaköszön. A cipzárak ugyancsak erősek, a felső pedig vízzáró borítást is kap, ráadásul fényvisszaverő borítással kiegészítve. Ha a kerékpárt lezárjuk, a táska a rögzítésre szolgáló csatok oldásával lecsatolható, az erős fület fogva kézben is hordozható. A csomagtartóra rögzítés stabil, a táska még terhelve sem mozgott, illetve semmilyen zajt nem keltett.

Ugyancsak erős cipzárak: sajnos újonnan kissé nehezen járnak...

Ugyancsak erős cipzárak: sajnos újonnan kissé nehezen járnak…

A Spyral 20 táskát élesben is kipróbáltuk. Bár léteznek praktikusabb használatot biztosító, tetszetősebb váztáska-modellek a piacon, a funkcióját maradéktalanul ellátta. Ezen az árszinten nem gyakori az ilyen erős, stabil kialakítás, szerintünk tartós, megbízható darab válhat belőle. Ami hátrányként felróható, az a felső vízzáró cipzárborítás merevsége, amely az első használatok során megnehezítette a cipzárhoz való hozzáférést. Mindezek ellenére a Spyral Tour 20 szerintünk telitalálat, ezen az árszinten keresve sem találunk erősebb, ellenállóbb oldalsó csomagtartó táskát!

A vízhatlanság biztosítására és a láthatóságra is figyelt a gyártó!

Jellemzők:

 • rövidebb túrához és általános közlekedéshez tervezett kedvező árú csomagtartótáska
 • erős, ellenálló, vízhatlan “Cordura” alapanyag
 • 650 gr/m2 szövetvastagság vízálló poliuretán réteggel kiegészítve
 • fényvisszaverő szegélyek
 • 2×10 liter tároló kapacitás
 • kétkocsis cipzárak
 • vízhatlan cipzárborítás
 • 25 mm-es erős tépőzárak csatos rögzítéssel
 • felső csomagtartó táskával kiegészíthető, ehhez tépőzáras rögzítés biztosított
 • hordozás biztosító erős fül
 • 670 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 8400 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo