fbpx

Sporttörténelem: az első profi győzelem tárcsafékes kerékpárral!

Kezdjük zsinórban a harmadik napot is egy tárcsafékes országúti bringákkal kapcsolatos hírrel, hozzátéve, hogy a kerékpársport történelemkönyvében minden bizonnyal ez hagy majd nyomot és Tom Boonentől, valamint a Specialized-tól ezt a címet senki nem veheti már el.

Több profi csapat részvételével zajlik a déli féltekén az UCI 2.1 kategóriás Vuelta a San Juan, a belga Quick Step, a Bahrain-Merida, az UAE Abu Dhabi, a Trek-Segafredo is képviselteti magát, valamint egy jelentős olasz kontingenssel is találkozhatunk, mind a négy Pro Continental gárda és az olasz válogatott is indult Elia Vivianival.

Az egyhetes argentínai verseny egyik legnagyobb sztárja kétségkívül a belga Tom Boonen (Quick Step), akiről a versenyt megelőző sajtótájékoztató után a tárcsafékes országúti bringájával kapcsolatban adtunk hírt. Nos, a Specialized Venge Disc nyergében Boonen tegnap sporttörténelmet írt, megnyerve a 130 kilométeres 2. etap végén a sprintbefutót.

Az első szakaszt óriási fölénnyel nyerő csapattárs, a kolumbiai Fernando Gaviria – bár kijelenthetjük, hogy ő a leggyorsabb a mezőnyben – ezúttal felvezetett, Boonen volt a befejező ember, a második ismét Viviani. Valószínűleg nehéz lett volna összehozni olyan befutót, aminek nagyobb lett volna a sajtónyilvánossága, mint az első profi győzelemnek tárcsafékkel, profi munka volt.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo