fbpx

Specialized Evade S-Works: A világbajnok fejvédője

A Evade S-Works a Specialized csúcskategóriás, aerodinamikai elvek alapján tervezett országúti fejvédője, mely tucatnyi forradalmi újítással van felvértezve. Koncepciója elsősorban a légellenállás minimalizálását célozza meg, mind a sisak felett, mind a fejvédőn belül a levegő pontosan megtervezett módon kerül elvezetésre. Ezen felül egyedi megjelenése immár szimbólummá avatta az országúti kerékpárosok körében A Evade S-Works legmagasabb szintű versenysportban alkalmazott és bizonyított sisakmodell.

Specialized_Evade

A Specialized “csodafegyvere” az egyedi megjelenését az Aramid-Reinforced Skeleton belső EPS-megerősítést alkalmazó szerkezetnek köszönheti, amely a levegőt akadálytalanul a fej körül elvezető kialakítás mellett fokozott védelem nyújt. Az Evade közelebbi rokonságban áll a speciális csepp alakú S-Works TT időfutam-sisakkal, mint a hagyományos “lyukacsos” országúti modellekkel. A legendás “TT”-vel ellentétben viszont kevésbé érzékeny a fejpozícióra, az oldalszélre, így többféle testtartás mellett kínál aerodinamikai előnyöket. (A hosszabb távokon megrendezett versenyek esetében természetesen nem várható el, hogy a kerékpáros órákon át azonos fejtartással tekerjen, így a csepp alakú fejvédők erre a célra nem igazán megfelelőek.)

Specialized_Evade

Az Evade tehát optimális aerodinamikai mutatókkal, illetve kompakt profilkialakítás rendelkezik, változatos test- és fejhelyzetet tesz lehetővé, emellett szellőzése is rendkívül magas szintű: többé-kevésbé megegyezik a nem aerodinamikai elvek szerint tervezett, megannyi nyílást tartalmazó “ementálisajt” sisakokéval. A 4th Dimension Cooling System pontosan megtervezett, kevés számú, de nagyméretű nyílásokat alkalmaz, amelyek az aerodinamikai mutatókat alig befolyásolják. A titok nyitja, hogy a fej hűtését, a hőháztartás optimalizálását nem annyira a beömlő levegő mennyisége, mint a mély hosszanti légcsatornákban elvezetett légáram és a hatékony légkivezető nyílások biztosítják. A gyártó saját szélcsatornás tesztje alapján az Evade viselése a Prevail modellhez képest 46 másodperc előnyt jelent 40 km-es távon (bár itt kérdés, hogy ezt milyen tempónál mérték, hiszen a légellenállás a sebesség négyzetével növekszik).

Specialized_Evade

 

A Specialized Evade S-Works által nyújtott kényelem egyik záloga az Ultra-light Mindset állítórendszer. Széles intervallumban tesz lehetővé pontos fejkörméret-állítást, egyben többfokozatú magasságállítást is biztosít. Az így megvalósult pontos illeszkedés a nyomáspontok teljes száműzése a komfort mellett a biztonságot is szolgálja: lévén a stabil fejvédő az esetleges bukás során hatékonyabban képes semlegesíteni az ütést. Az egyszerűen kezelhető “egykezes” rögzítést egészíti ki az Instrap webbing és Tri-Fix Web Splitter pánkialakítás. Ezek vékonyak és kényelmesek és pontosan követik a fej és a fül formáját. Az Evade belső kialakítása is komfort fokozását célozza meg: a 4X DryLite szivacsozás kiváló nedvességelvezetést és puha érintkezést biztosít, antiallergén, tehát segít a bőrirritáció megelőzésében. Három (S/M/L) méretben kapható, 51-63cm-ig mindenki megtalálhatja a fejére pontosan illeszkedőt.

Specialized_Evade

 

Az Evade csillaga immár több éve ragyog, halványulni egyelőre nem látszik. Újraírja a kerékpáros sisakokról alkotott képünket, egyben jelentős aerodinamikai előnyhöz juttatva a kerékpárost. Nem véletlenül választja megannyi profi kerékpáros: a másodpercek és a wattok ott minden szituációban számítanak, az amatőr kerékpáros pedig azonos erőfeszítéssel messzebb juthat, és kevésbé fárad el az út során. Hasonló előnyökért százezreket kellene kiadni, ha azt a kerékpáron próbálnánk megvalósítani!

JELLEMZŐK:
>aerodinamikus elvek alapján tervezett fejvédő
>Aramid-Reinforced Skeleton belső EPS-megerősítés
>4th Dimension Cooling System szellőzés
>kiváló szellőzés elsőrangú aerodinamikai mutatók mellett
>mély hosszanti légcsatornák
>hatékony légkivezető nyílások
>Ultra-light Mindset állítórendszer
>ultrakönnyű Instrap Webbing pántok
>Tri-Fix Web Splitter pánkialakítás
>4X DryLite szivacsozás
>három méretben
S (51-56 cm), M (55-59 cm), L (59-63 cm)
többféle színben

Tömeg: 263g (S)

Ajánlott fogyasztói ár: 59 900 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján
http://shop.hauser.eu/shop/product/SP607171743
https://www.specialized.com/hu/hu/men/helmets/sworks-evade/117104

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo