fbpx

Shimano újdonságok 2015-ben: új Acera család és 11-fokozatú kedvező árú kerékszett

A „nagytestvérek” mintájára 2015-ben a belépő szintű Acera mountain bike és trekking alkatrészcsalád is megújul, illetve kapható lesz kedvezőbb árfekvésű, de a hagyományosan magas technikai szintet képviselő országúti kerékszett 11-fokozatú váltórendszerekhez.

A fejlesztések üteme nem hagy alább Oszakában: ha éppen nem a prémium alkatrészcsaládok kapnak forradalmi technológiát, akkor a költségtakarékos szettek fele áramlik a japán know-how. A Shimano Acera hagyományosan a belépő szintű montik és trekkingkerékpárok felszereltsége, mostantól több olyan technikai megoldással lesz elérhető, amelyek egy-két évvel ezelőtt még a középkategóriában szerepeltek, korábban pedig kizárólag a versenyszetteken voltak elérhetőek. Ilyen a 40-30-22 első lánctányérokkal rendelkező kurrens áttételezés, a Shadow hátsó váltó illetve a Mega9 rendszer.

Shadow technológia Acera árfekvésben!

Shadow technológia Acera árfekvésben!

A trekking változat hátsó váltója hagyományos működésű marad.

A trekking változat hátsó váltója hagyományos működésű marad.

A Deore-hoz és az Alivióhoz hasonlóan az Acera szett is két fő ágra oszlik: külön MTB-specifikus, és trekking jellegű alkatrészcsoportot tartalmaz. A megjelenés profibb lett, örökölte az egyenes vonalakból, illetve játékos ívekből összeállított képet, amely az SLX és Deore szetteket is jellemzi. A technológia szemszögéből nézve az MTB változatban Shadow RD hátsó váltót kapunk, egyetlen rugóval, alacsonyabb profillal a biztosabb láncvezetés és a strapabíróság érdekében. A nagyobb kerékméretek előre törése teszi szükségessé a 40-30-22 első lánctányérokkal rendelkező áttételezést, ezzel együtt az első átdobó is megújul, egyben több helyet biztosít a gumiköpenynek is. A trekking változatban 44-32-22, illetve 48-36- 26 fogas első áttételezés áll rendelkezésre, hátul akár 11-34-es sorral, így minden emelkedő könnyedén teljesíthető.
[divider scroll_text=”Shimano újdonságok 2015-ben”]

Kecses, játékos vonalak: az Acera egyáltalán nem tűnik belépő szintűnek!

Kecses, játékos vonalak: az Acera egyáltalán nem tűnik belépő szintűnek!

ST-T3000_L_zz_S_S1A kétujjas fékkar integrált és különálló változatban is rendelkezésre áll, tisztább megjelenésű, praktikusabb fékvezeték-kimenettel, a trekking szett esetében optikai fokozatkijelzővel kiegészítve. Az új Acera hidraulikus tárcsafékkel is elérhető, egyszerűbb légtelenítéssel, tartósabb kivitelben, minimális karbantartásigénnyel.
[divider scroll_text=”Shimano újdonságok 2015-ben”]

ST-M3050_L_zz_STD_img1

A 11 fokozatú rendszerekhez is alkalmazható kedvező árú WH-RS330 kerékszett az Acera családhoz hasonlóan megfizethető árfekvésben biztosítja a felsőbb kategóriás modellek technikai megoldásait. A 30 mm-es abroncsprofil a mai aerodinamikai trendeknek megfelelő, emellett viszonylag könnyű, stabil és tartós. Hátul 2:1 arányú küllőzéssel készül (OPTBAL technológia), hagyományos kónuszos csapágyazást kínál, a küllőanyák pedig túlméretes alumínium darabok. A tervezés során a kényelem biztosítása és a megbízhatóság a lista élén szerepelt, így a WH-RS330 teljesítménytúrákra tökéletes választás. Természetesen a 11-fokozatú rendszerek mellett a korábbiakkal is kompatibilis, az első kerék 845, a hátsó pedig 1179 grammot nyom a mérlegen.

OPTBAL fűzés, alu küllőanyákkal...

OPTBAL fűzés, alu küllőanyákkal…

WH-RS330-CL_zz_F_L_S1Mindkét újdonság nemsokára az üzletekben is megtekinthető, megvásárolható, tehát az idei szezont már ezekkel a megfizethető árú, ellenben magas technikai szintet képviselő, megbízható alkatrészekkel kezdhetjük!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo