fbpx

Shimano belép a sportkamerák piacára

A frissen bejelentett COMPACT MULTISPORT CAMERÁVAL a világ vezető kerékpáros alkatrészgyártó cége a kerékpárosok egyre szélesedő táborát célozza meg. A CM-1000 modellnéven pár hónap múlva elérhető újdonság egy könnyű, kis méretű, nagy felbontású HD sportkamera, amely a konkurencia hasonló termékeivel szemben integrálható az elektronikus kerékpáralkatrész-családokkal is!

CM-001_STD_5
A COMPACT MULTISPORT CAMERA kifejlesztése több év fejlesztőmunkát igényelt, integrálható mind a japán gyártó kerékpáralkatrészeihez, mind a horgászfelszerelésekhez. A fejlesztéshez a Shimano egy teljesen új részleget hozott létre, amely Lifestyle Gear Division névre hallgat. A CM-1000 technikai paraméterei a következők:

CM-001_STD_1

Rendkívül nagy felbontást és magas szintű képtechnológiát alkalmaz, HD-minőségű filmfelvételeket készít, nagy fényerejű (F2.0-ás) objektívvel, amely a kedvezőtlen fényviszonyok mellett is kiváló képminőséget biztosít. A szenzor 16 megapixel felbontású CMOS típus, hátsó megvilágítással, 1080p HD videofelbontással. 135°, illetve szuperszéles 180°-os látómezőt kínál, 90 fokos digitális elfordíthatósággal, amely lehetővé teszi a kamera tetszőleges felszerelhetőségét is. Mindössze 86 grammot nyom a mérlegen, kisméretű készülék (70X44X30 mm), zsebben szállítható, nem nagyobb egy csomag kártyánál! Kiváló vízhatlanság jellemzi, amely mind a vízi sportok, mind a kerékpározás terén elengedhetetlen. 10 méterig víz alá is vihető, az IPX-8 szabványnak is megfelel. Fejlett csatlakoztatás és integrálhatóságot biztosít: WiFi-vel iOS és Android okostelefonokkal párosítható, illetve ezekkel távirányítású üzemmódban üzemeltethető, ANT+ és ANT kompatibilis, azaz képes a kerékpáron elhelyezett érzékelők (GPS, sebesség, pedálfordulat, teljesítménymérő) vételére, a filmfelvételre való kihelyezésére. Amiben pedig minden sportkamerát felülmúl, hogy a vezeték nélküli DI2 új D-Fly jeladását is fogja, azaz a kerékpár áttételi fokozatait és egyéb információit is filmen rögzíti.

The CM-1000 sportkamera iOS 6.0 és Android 4.2 operációs rendszerrel kompatibilis, számítógépen Windows 7 és Mac OS és fejlettebb rendszereknél lehetőség nyílik a videó digitális szerkesztésére, amellyel az összes fent említett funkció kiaknázható. A CM-1000 kiegészíthető többféle rögzítőmodullal: CM-MT01 kormányra; CM-MT02 többféle, rugalmas rögzítéshez; CM-MT03 mellrögzítéshez; CM-MT04 sisakrögzítéshez.

A CM-1000 2014 májusában a következő európai országokban lesz elérhető:

 • Hollandia
 • Belgium
 • Németország
 • Ausztria
 • Svájc
 • Franciaország
 • Dánia
 • Svédország
 • Finnország
 • Norvégia
 • Spanyolország

További info: http://www.shimano-sportcamera.com

CM-001_STD_6

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo