fbpx

Sagan szakaszgyőzelem a Giro 10. napján

A Giro d’Italia 10. szakaszán a megfogyatkozott mezőny hajráján a Bora-Hansgrohe csapatmunkájának köszönhetően Peter Sagan győzött, Bernal továbbra is vezeti az összetettet.

Forrás: giroditalia.it

A Giro d’Italia 10. napján ismét egy könnyebb szakasz következett, ahol a mezőnynek nem kellett óriási hegyeket leküzdeni, mindössze egy 4. kategóriás emelkedő várt a versenyzőkre a 139 km-en. Az előzetesen arra lehetett számítani, hogy a sprinterek fognak megküzdeni a szakaszgyőzelemért.

A nap szökését öten – Simon Pellaud, Umberto Marengo, Samuele Rivi, Taco van der Hoorn, Kobe Goosens – alkották. Az első részhajrát elvitték a szökevények, de a Bora-Hansgrohe csapata olyan tempót diktált, amivel minimálisra csökkent a szökés hazaérése. A Bora az emelkedőn is folyamatos tempót ment, amit kevés sprinter bírt ki, ezzel növelve Peter Sagan esélyét a sprinten. A lejtőn óriási üldözőverseny alakult ki, de nem koronázta siker a leszakadt sprinterek erőfeszítéseit.

Az utolsó részhajrá egészen izgalmasan alakult, Ganna indult meg Bernallal a kerekén, hogy a rózsaszín trikós tovább tudja növelni az előnyét Evenepoellal szemben, de Evenepoel résen volt és lesprintelte Bernalt, ezzel 1 másodpercet faragva a hátrányából az összetettben.

A sprinten Gaviria kapott jó felvezetést, de Sagan indított elsőként és Gaviria ma gyengébbnek bizonyult, mint a szlovák bringás, nem tudta kikerülni az ex-világbajnokot a cél előtt. Ezzel Peter Sagan nyerte a Giro d’Italia 10. szakaszát, Fernando Gaviria lett a második, míg a harmadik helyen Davide Cimolai érkezett be a célba. Az utolsó 3 km-en belül volt egy bukás, ami miatt megszakadt a sor, de a szabályok értelmében senki nem kapott külön időt, így az esélyesek között időkülönbség nem alakult ki.

Valter Attila a 27. helyen ért célba és az összetettben továbbra is az 5. helyen áll 44 másodperc hátránnyal.
Dina Márton a 160. helyet szerezte meg és a 116. helyen áll az összetettben.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo