fbpx

Sagan edzője mesélt az ex-világbajnok terveiről

A szlovák kerékpáros edzője már a Yorkshire-i világbajnokságra készül.

Habár Peter Sagan elveszítette idén a szivárványtrikót a hegyes Innsbruck-i pályán, edzője, Patxi Vila bizakodóan tekint a 2019-ben Yorkshire-ban rendezendő világbajnokságra és 2020-ban újra világbajnoki trikóban szeretné látni versenyzőjét.

“Amíg Peter versenyez, mindenkinek a világbajnoki cím fog az eszébe jutni róla”, mondta Vila. “Az elmúlt években szerzett győzelmei tették azzá a bajnokká, akit mai is láthatunk. Az angliai világbajnokság megint egy nagyszerű lehetőség neki bizonyítani, ezért azon leszünk, hogy a lehető legjobb formában tudjon rajthoz állni.”

A nemrég publikált My World című könyvével, Sagan bevéste magát a kerékpárversenyzés történelmébe. A könyv végigkíséri az eredményeit, kitér a nyitott személyiségére és bemutatja Sagan életstílusát is, bringán vagy bringa nélkül.

Vila szerint három szóban lehetne jellemezni Sagant: “őszinte, valódi, erős.” A legjobb tulajdonsága a nyitottság: “azt kapod, amit látsz.” – mondja Vila. A pozitív tulajdonságok mellett kiemelte negatívumként, hogy Sagan sokszor “nem tudja, mennyire erős is valójában.”

“Néha nézeteltérés alakul ki közte és a versenytársai között, de nem fogja fel, hogy nem mindenki tudja véghez vinni, amit ő.”

Vila nem tudja, hol vannak Sagan határai: “Nehéz megmondani, hiszen nem találkoztam hozzá hasonlóval. Minden profi sportoló egyedülálló, kivételes. Egyetemre jártam, könyveket olvastam, de egyikben sem szerepelt, olyan szabály, ami mindenkire érvényes lett volna. Biztos vagyok abban, hogy még nem érte el a csúcspontját és azon leszünk, hogy ezt megvalósítsuk. Amikor találkozol egy “irányíthatatlan” tehetséggel, nehéz továbbfejleszteni a képességeit, mivel előtte, senki nem járta be ezt az utat. Ezen dolgozunk és reméljük elérjük a célunkat.”

Sagan 2019-es versenynaptára hasonló lesz az ideihez: San Remo, Tour of Flanders, Paris-Roubaix és a Tour de France a zöld trikóért.

“Személy szerint örülök annak, hogy segíthetek a versenyzőimnek, hogy ne kövessék el ugyanazokat a hibákat, amiket én annak idején és ne ütközzenek saját korlátjaikba. Ugyanúgy izgatott voltam, amikor Bodnar megnyerte a Tour de France időfutamát, mint amikor Sagan megnyerte a Roubaix-ét. Tudom, hogy mennyi munka volt az eredményeik mögött.”

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo