fbpx

Rudy Project Racemaster

A Racemaster sisak a Rudy Project egyik legjelentősebb fejlesztése 2017-ben, korszerű technológiákkal lett felvértezve, mostantól a “zászlóshajó” szerepét tölti be az olasz prémium márka kínálatában.

Rudy_Project_Racemaster

A Racemaster esetében alkalmazott dupla In-Mold szerkezet a ma elérhető legfejlettebb technológia, az alacsony tömeg mellett rendkívül erőssé és ellenállóvá teszi a bukósisakok szerkezetét. Ezenfelül a HexoCrush technológia, ami a Conhead technológia Rudy Project által tovább fejlesztett változata, teszi kiemelkedően biztonságossá a fejvédőt, amely egy forradalmi ütéselnyelő EPS-szerkezetet takar. A sisakban alkalmazott két szerkezeti réteg a virtuális hatszög „csúcsain” keresztül kapcsolódik egymáshoz, a két különböző sűrűségű hab ezáltal progresszív módon nyeli el az ütéseket, megóvva a fejet az intenzív erőhatásoktól. További védelmi elem az Impact Protection Grid szerkezeti megerősítés, amely a sisakszerkezet integritását hivatott biztosítani egy esetleges bukás során. Annak, akinek még ez sem elég, némi felárért cserébe megveheti MIPS-szel kiegészítve is.

Rudy_Project_Racemaster

RaceMaster

HexoCrush technológia működése

A Racemaster kiváló szellőzéséről számos fejlett technológia gondoskodik, amelynek kialakításában 30 évnyi sportolói visszajelzések és aerodinamikai fejlesztések sora összpontosul. A 17 rendkívül nagy és pontosan megtervezett nyílás biztosítja a szükséges légáramlatot, amely a belső légcsatornákon keresztül intenzív hűtést, azaz hőelvezetést tesz lehetővé. A légáram zavartalanságának további fontos eleme az innovatív farokrész (air accelerator), amely csökkenti a tarkó mögötti légörvények kialakulását, ezzel párhuzamosan mérsékli a nyakra ható erőket. A kényelem kategóriába sorolható még a progresszív sűrűségű antibakteriális normál, illetve a cserélhető, tisztítható rovarhálós szivacsozás.

Rudy_Project_Racemaster

A fejvédő az olasz gyártó legfejlettebb RSR9-es fejméretállító rendszerét kapta, amely a rendkívül pontos három dimenziós illeszkedést kínál, tág intervallumban, pofonegyszerű kezeléssel párosítva. Már a korábbi RSR8 rögzítés is etalonnak számított a sisaktechnológiában, az új 9-es ismét emel egyet a képzeletbeli lécen. A fényvisszaverőkkel ellátott pántok könnyedén méretre állíthatóak a hihetetlenül egyszerűen működő csatokkal.

Rudy_Project_Racemaster

Mivel az olasz márka valójában szemüveg-specialista, jól tudja, hogy a szemvédelem a sisakkal szimbiotikus kapcsolatban van. Ideális esetben a használat során segítik egymás “munkáját”, így a Racemaster “szemüveggarázst” is tartalmaz. Ez technikailag egy gumírozott „háló” a fejvédő hátsó szellőzőnyílásában, amibe tökéletesen passzolnak a gyártó szemüvegei, nem engedi őket kicsúszni, illetve megakadályozza, hogy a szárak a fejhez érjenek. Ha éppen kerékpározás közben nincs szükségünk a szemüvegünkre , bátran tarthatjuk őket itt, biztonságban lesznek.

RaceMaster

A Racemaster sisakhoz egyéves ingyenes regisztrációs kód jár, amely az ICEDOT sürgősségi azonosító- és bejelentőrendszert aktiválja. Ennek segítségével a kiérkező mentősök több formációval rendelkeznek, ha ne adj Isten a bukás során eszméletvesztés lépne fel. A sisakra integrált mozgásintenzitást mérőt tartalmazó ICEDOT G-szenzor is felszerelhető, ami automatikusan riasztást küld a balesetgyanús helyzetről. Ez külön megvásárolható, de az ICEDOT lehetőségeit megismerve szerintünk vonzó opció.

Rudy_Project_Racemaster

A Rudy Project a kerékpáriparban közismerten a design nagymestere, így a Racemaster több vonzó színváltozatban lesz elérhető. A MIPS kivitel idén fekete és fehér színben érkezik, emellett yellow/fluo, titán/vörös színkombinációt áll még rendelkezésre. És mivel a Bahrain-Merida Pro-Tour országúti csapat is ezt a csúcskategóriás Rudy Project sisakot visel a 2017-es versenyszezonban, ezért a Racemaster kapható lesz arany színben is!

JELLEMZŐK:
>Országúti és triatlon versenyfelhasználásra tervezett csúcskategóriás modell
>17 nagyméretű szellőzőnyílás
>Dupla InMold szerkezet
>Progresszív ütéselnyelést biztosító HexoCrush-technológia
>Impact Protection Grid szerkezeti megerősítés
>RSR9 racsnis tarkórögzítés
>Cserélhető és tisztítható normál szivacsozás
>Cserélhető és tisztítható rovarhálós szivacsozás
>Levehető sild tartozék
>Egyéves ingyenes ICEDOT regisztrációs kód
>Sisakzsák
>Fényvisszaverős elemek
>”szemüveggarázs”
>1 év garancia
>CE 89/686 EEC, EN 1078, CPSC 12.03, AS/NZS 2063 tanúsítvány
>Elérhető MIPS-technológiával is
>2 méretben: S-M (54-58 cm), L (59-61 cm)
>Többféle színben, matt felülettel

Tömeg: 280 gramm (S-M méretben sild nélkül)

Ajánlott fogyasztói ár: 59 900 Ft (a MIPS-es változat 79 900 Ft).

További információ a forgalmazó honlapján:
www.rudyproject.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo